Wpis z mikrobloga

• 36
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@ta_o_ktorej_snisz

Weź pod uwagę ważna rzecz, że wśród niemieckich TV może być całkiem sporo obcokrajowców z niemieckim paszportem. ))¯(ツ)

Zgodnie z prawem jest to obywatel Niemiec i nie widzę powodu, aby mieć to na uwadze lub ich różnicować. A już samo pisanie, że obywatel Niemiec może być obcokrajowcem we własnym państwie (do którego przynależy) jest słabe.
  • Odpowiedz
@Volki Czy określenie "migrationshintergrund" coś Ci mówi?
Całkiem teoretycznie niemiecki paszport może posiadać ktoś z zupełnie spoza Europy i nie władający językiem niemieckim. Wśród "Niemców" jest przecież też spora grupa Polaków. Ciężko tutaj mówić o tym, że są to rodowici Niemcy... nie wiem co tu jest takiego słabego?
I właśnie to jest ważny powód żeby dogłębnie przeprowadzać statystyki. Przydałby się wykaz ilu z tych "Niemców" to rodowici Niemcy A nie Turcy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ta_o_ktorej_snisz A polskie określenie znasz, że się ograniczasz do niemieckiego?

Statystyki dotyczą niemieckich podejrzanych a nie "Niemców". Jest jasno określone, chyba że mam ci napisać to po niemiecku, skoro używasz niemieckich sformułowań.

Twoje dywagacje są po prostu...głupie? bo inaczej byłoby trzeba wprowadzić nowe pojęcie, które definiowałoby prawdziwego Niemca.

Szkoda mi czasu na głupie dyskusje.
  • Odpowiedz
@Volki Widzę dokładnie co przytaczaja Twoje statystyki. Widzę też dokładnie jakiś sformułowań Wietnam używa. I to chyba Ty jesteś tutaj głupi skoro nie rozumiesz tego co próbuje Ci przekazać. Notabene szkoda, że zaczynasz wyzywać jak okazuje się, że ktoś ma słyszę rację co do rzetelności statystyk.
Bo widzę, że zabolalo to, że prawie 1/4 podanych przez Ciebie Niemców ma migrationshintergrund. A tak mówi statystyka! W tym wypadku Twoje wybielanie przestępczości w
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ta_o_ktorej_snisz
Przestań uważać siebie jako tego, któremu jedynemu się prawda objawiła. Ja jestem świadom wielokulturowego społeczeństwa w Niemczech.
Po prostu uznaję za idiotyczne tworzenie nowego pojęcia "prawdziwy Niemiec", bo gdzie jest ta granica wyznaczająca jeszcze niemieckość?

Dla statystyk PKS-u postawiono granicę "posiadania obywatelstwa".
Przyjmuję ten fakt, co nie oznacza, że wg twojej głupiej logiki jednocześnie odrzucam istnienie tła
  • Odpowiedz