Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 123
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TenAnonToKlopoty: Bo masz inne szklanki (σ ͜ʖσ)
Szklanka jako miara może mieć przeważnie 200 - 250 ml w zależności od daty powstania przepisu i kraju.
Sprawdziłem i najpopularniejsza i najprostsza szklanka RPL-u na koszyki miała 250 ml.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sofa: na jednej z takich stron widziałem na dole linka do wyjaśnienia ile to szklanka itd. zdaniem autorki, wszystko było jasne. Ale to jeden przypadek
  • Odpowiedz
  • 2
@Sofa piątka, tez mnie to w-----a bo mam kubek z miarka i chce konkretne proporcje w gramach lub dekagramach a nie kubki.
  • Odpowiedz
@Sofa lepiej jak w składnikach jest 400ml wody a w przepisie dodaj 200ml i potem tak aby miało konsystencję ciasta naleśnikowego...
Nosz kuwa mać! To robię to pieprzone ciasto naleśnikowe żeby porównać a potem cała lodówka z------a naleśnikami...
  • Odpowiedz
jeszcze "doprawic do smaku". Pewnie tez polegniesz xDDDD. Ja p------e

@Piwniczak35: tu się nie ma co śmiać, robię jajecznicę 2-3 razy w tygodniu a taka naprawdę dobra to raz na pół roku wyjdzie, bo tu za mało słona, tu za bardzo :(
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Sofa: szklanki podane są po to że niezależnie jakiej szklanki użyjesz to ci wyjdzie. Jeżeli wszystkie składniki odmierzysz tę samą szklanką to będzie ok.
  • Odpowiedz
Edit. Możesz dodać szczyptę soli - szczypta to trzy Paluch w sól (wskazujący, środkowy i kciuk), sciskasz i to co zostanie w paluchach i na nich to szczypta. Ale dodaj jej jak chcesz zrobić naleśniki np. Z kiełbasa, serem etc. Jak na słodko to polecam płaska łyżeczkę cukru pudru / czubata łyżeczka cukru
  • Odpowiedz