Aktywne Wpisy

asdfghjkl +143
Najlepsza oliwa? Od drzewa, które myśli, że to już koniec. Tak to właśnie jest mili państwo ¯\(ツ)/¯
Na południu Krety lato wygląda tak: 40 stopni w cieniu (jeśli znajdziesz cień), ziemia przypomina rozgrzaną cegłę, deszcz ostatni raz był w kwietniu, a następny będzie… może w listopadzie. I w tym wszystkim stoi sobie oliwka.
Nie podlewasz jej. Nie głaszczesz. Nie pytasz, czy ma wszystko, czego potrzebuje. Zostawiasz ją samą sobie. I co robi? Nie umiera.
Na południu Krety lato wygląda tak: 40 stopni w cieniu (jeśli znajdziesz cień), ziemia przypomina rozgrzaną cegłę, deszcz ostatni raz był w kwietniu, a następny będzie… może w listopadzie. I w tym wszystkim stoi sobie oliwka.
Nie podlewasz jej. Nie głaszczesz. Nie pytasz, czy ma wszystko, czego potrzebuje. Zostawiasz ją samą sobie. I co robi? Nie umiera.

arinkao +17





Szklanka jako miara może mieć przeważnie 200 - 250 ml w zależności od daty powstania przepisu i kraju.
Sprawdziłem i najpopularniejsza i najprostsza szklanka RPL-u na koszyki miała 250 ml.
Klepnij się w czoło ofermo.
Nosz kuwa mać! To robię to pieprzone ciasto naleśnikowe żeby porównać a potem cała lodówka z------a naleśnikami...
@Piwniczak35: tu się nie ma co śmiać, robię jajecznicę 2-3 razy w tygodniu a taka naprawdę dobra to raz na pół roku wyjdzie, bo tu za mało słona, tu za bardzo :(
150 ml. Mleka i wody,
Jedno jajo
Zmieszaj wszystko razem i gotowe.
Jak za rzadkie to dodaj mąki
źródło: comment_TjTU1c5eLUccxCngP0ts6ToDZREgyEqx.jpg
Pobierz