Aktywne Wpisy
Luminarz_Osobisty +1463
Zrobiłem #prawojazdy kat.A i przeglądałem sobie ogłoszenia motocykli i taka yamaha przypadła mi do gustu, jak na swoje lata trzeba przyznać, że wygląda świetnie.
To dobry motocykl na początek? Jak z awaryjnością i prowadzeniem? Duże są koszty utrzymania takiej r1?
Całkowitym żółtodziobem nie jestem, mam styczność z dużymi mocami, od 5 lat jestem posiadaczem prawie 200 konnego auta.
#motoryzacja #motocykle #motocykl #motomirko
To dobry motocykl na początek? Jak z awaryjnością i prowadzeniem? Duże są koszty utrzymania takiej r1?
Całkowitym żółtodziobem nie jestem, mam styczność z dużymi mocami, od 5 lat jestem posiadaczem prawie 200 konnego auta.
#motoryzacja #motocykle #motocykl #motomirko
Jak wyżej
- Tak 41.1% (395)
- Nie, wybierz mniejszą pojemność 58.9% (566)
Krótka relacja z zawodów:
#plywanie - 1500m w 30 minut i kilkanaście sekund. Jestem bardzo zadowolony, bo spodziewałem się, że będzie wolniej. Ruszyłem z boku stawki, zacząłem spokojnie, ale nawet mi się potem udało sporo osób wyprzedzić w wodzie.
T1 - tragedia... Po wyjściu z wody nie wiedziałem, czy się położyć, czy od razu rzygać :P Pierwsze kilkadziesiąt metrów to marsz (pod górkę), dopiero potem jakiś trucht. Dobieg dość długi, sporo rzeczy do przebrania, więc zeszło ponad 4 minuty.
#rower - moja najsłabsza dyscyplina. Średnia mi wyszła ponad 29 km/h, więc dla mnie mega dobrze, nigdy tak szybko nie jechałem. Ale co z tego, skoro inni byli lepsi. Sporo pozycji straciłem, widać brak treningu. Jeżdżąc sobie spokojne, długie trasy raz w tygodniu, nie da się przygotować do ścigania się na krótszym dystansie.
T2 - ponieważ jestem lamą amatorem, który nie ma ani trisuita, ani butów SPD, jechałem od razu we wdzianku biegowym. Dzięki temu T2 poszło eksresowo, bo musiałem tylko zostawić rower i pobiec dalej. Minutka z sekundami.
#bieganie - no, w końcu moja dyscyplina. Biegło się dobrze, było o wiele przyjemniej niż na rowerze. Mnie wyprzedziła chyba tylko jedna osoba, ja pewnie sporo ponad 50. Średnie tempo wyszło 4:50 min/km z ostatnimi kilometrami ponad 4:30.
Generalnie, fajni ludzie i masa dobrej zabawy. Świetny sposób na początek weekendu :)
Pewnie za rok też tam wystartuję.
#chwalesie
(i najlepiej też coś potrenować normalnie)
W przypadku tri ciężko porównywać wyniki pomiędzy zawodami, więc ludzie chyba aż tak nie patrzą na to i po prosu mają fun z tego, że
Wyspalem sie calkiem dobrze, zadnych zakwasow tez nie mam. Ale i tak robie pare dni przerwy od trenowania.
Co do trudnosci: mam tez maraton na koncie i powiem, ze on jest jednak duzo trudniejszy niz triathlon na dystansie olimpijskom. Tam jest ciagle tez sam wysilek, nogi sa bardzo obciazone, szczegolnie pod koniec. Na tri w kazdej dyscyplinie pracuja nieco