Hejka Mirki i Mirabelki (✌゚∀゚)☞ Został jeszcze miesiąc wakacji, a ja chciałbym pogłębić swoją wiedzę z zakresu budownictwa. Macie może jakieś dobre książki o tej tematyce do polecenia? Głównie interesują mnie konstrukcje betonowe/metalowe oraz wytrzymałość materiałów.
@carver @KollA Właściwie to aktualnie pracuję na budowie i coś tam zaczynam łapać, jeżeli chodzi o wiedzę praktyczną, lecz chciałbym to też podeprzeć solidną teorią (✌゚∀゚)☞
@isart: z konstrukcji betonowych to tylko od 2mistrzow: starosolski i knauff (obje opieraja sie na ec) starosolski mniej teori bardziej jakies obloczenia(wymiarowanie elementow), natomiast knauff to tony teori podparte krotkimi przykladami obliczeniowymi.
Wydymala to w sumie pierwsza lepsza ksiazka z tej dziedziny bedzie dobra
#bmw #alfaromeo Które auto bardziej podoba się wam wizualnie (BMW 3 330i 258km vs Alfa Romeo Giulia 280km)? I jakbyście mieli wybrać jedno z tych dwóch to dlaczego akurat te?
To na co zwróciłem uwagę - BMW lepszy infotainment, kamery, head-up
Został jeszcze miesiąc wakacji, a ja chciałbym pogłębić swoją wiedzę z zakresu budownictwa. Macie może jakieś dobre książki o tej tematyce do polecenia? Głównie interesują mnie konstrukcje betonowe/metalowe oraz wytrzymałość materiałów.
#budownictwo #inzynieria #studia
Zrób sobie zdjęcia i przeanalizuj proporcje elementów, rozpiętości itp.
Wydymala to w sumie pierwsza lepsza ksiazka z tej dziedziny bedzie dobra