Wpis z mikrobloga

https://www.reddit.com/r/witcher/comments/9e0wa6/im_polish_and_heres_why_i_think_that_changing/

Dokładnie to samo pomyślałem i wysłałem wczoraj podobne słowa na netflixa twittera oraz na emaila gdzie proszą o wysyłanie swoich zgłoszeń na cv. Powinno się zrobić listę wszelkich miejsc gdzie należy kierować swój sprzeciw wobec takich kretyńskich kroków.
Śmiano się, że główny bohater będzie czarny i o zgrozo właśnie to robią z najważniejszą bohaterką całej sagi. Chodzi o to, że gdyby oryginalnie wszyscy byliby afro i nagle Ciri miała być grana przez osobę rasy białej to podniósłby się taki raban, że nie zdziwiłoby anulowanie całego serialu. Jedynie rozumiem adaptację filmową, gdzie temat został już przewałkowany 100 razy i twórcy filmu chcą zrobić go bardziej dostępnym dla innej kultury etc. i dlatego białych grają czarni i w drugą stronę, ale branie się przez światowe kina pierwszy raz za taki temat jak Wiedźmin... i zmienianie koloru skóry tak ważnego bohatera jest czystym przepychaniem ideologi.
#witcher #netflix
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MagnitudeZero: hahahaha :D, no i właśnie. Zobaczymy jak to się rozwinie, ale patrząc na nieraz tak mocno abstrakcyjne historie i takie coś jest możliwe. A specjalnie planowałem wykupić sobie netflixa by to obejrzeć. Stwierdzam, że w sumie i tak znam każdy moment sagi, więc nie ma co się napalać i jeśli takich akcji będzie więcej to sobie jedynie obejrzę z ciekawości już w internetach, co oni zrobili z tym światem
  • Odpowiedz