Wpis z mikrobloga

@Cwelohik: U mnie ziomki na kierunku technicznym, nie-it, zaczęli programować później, bo koło 2-3 roku studiów (czyli level 21-22), tak od zera, i sobie chwalą. Także jak ci si tylko chce to znajdź fajną technologię i ciśnij
  • Odpowiedz
@Cwelohik: Cisnąć nie, sprawdzić czy ci się to jakkolwiek podoba- tak. Do zawodowego kodzenia predyspozycje osobowościowe ma stosunkowo niewielki odsetek osób (zdecydowanie mniejszy niż podejmuje ten zawód z powodu dobrych warunków zarobkowych), jak nie trafisz to cóż z tego że będziesz zadowolony z finansów skoro będziesz chciał się r------ć z frustracji po pracy.
  • Odpowiedz
@Cwelohik: z tego co obserwuje po sobie i kolegach (ale pracuje w innej branzy) to leczy na początku, potem oswajasz się z pieniędzmi i zaczynasz przyjmować pewien poziom życia za standard. Wtedy zaczyna się kłopot, bo układ nagrody już tak nie buzuje, a swoje w pracy robić trzeba.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cwelohik ja zaczalem, teraz jestem w maturalnej i dalej cisne xD zdam mature najgorzej w historii szkoly (srednia to ok 80% z rozszerzen wiec nie jest to ciezkie do zrobienia) ale przynajmniej bede robil to co kocham xD Po maturze i tak planuje na juniora wiec mi niepotrzebna matura (na zaoczne pojde ale to wystarczy zdac mature) Powodzenia ()
  • Odpowiedz