Wpis z mikrobloga

@vossinho2: jestem pewnien, to jest kolejna możliwa akcja do wykonania tylko że raz na pokolenie. I nie zgadzam się z @boguslaw-de-cubalibre że samo się produkcje na początku rundy. Jest to normalna akcja, a nie produkcja. Nawet w instrukcji na stronie 11 w drugiej kolumnie jest opis działania tej karty.
@kiedys: np przy kartach punktujących za obszary miasta.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@2ndLaw ok dziękuję za wytłumaczenie. W razie w mogę jeszcze pytać o pojawiające się problemy wychodzące w trakcie rozgrywki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@radziol88 jeszcze mam pytanie, bo teraz mi to trochę się kłóci z logiką.
Jesteśmy w Fazie Akcji i wykonuję 2 akcje np. zagranie innej karty z ręki i druga - ufunduję nagrodę.
Tura siostry - ona też wykonuje 2 akcje.
Potem moja tura - widzę, że już nie mam za ciekawych akcji do wykonania, to na koniec umieszczam na karcie trzody (którą zagrałam pokolenie wcześniej) swój znacznik i 1 jednostkę zasobu,
  • Odpowiedz
@kiedys: tak, ta akcja praktycznie nic nie kosztuje. Chodzi tylko o to, żeby ją jak najszybciej zagrać. I nie stracić trzody przez chyba drapieżniki.
A w drugą stronę pozwala też przeciągnąć swoją rundę w oczekiwaniu na ruchy innych graczy.
  • Odpowiedz
a kostkę w swoim kolorze na akcji, żeby zaznaczyć, że w danym pokoleniu została już zużyta.

@radziol88: A to zamiast robić takie zamieszanie z tymi kostkami nie lepiej po prostu tapować wykorzystaną kartę? Tapować, czyli przekręcać trochę w bok np. o 45%
  • Odpowiedz
@enzojabol: i zużywać masę miejsca na stole?

Zagrane karty aktywne (niebieskie, np. karta D lub E) przedstawiają trwałe efekty, które są stale aktywne, albo też akcje, z których gracz może skorzystać (tak, jak z akcji korporacji). Te karty muszą być dobrze widoczne, dlatego umieszcza się je w kolumnie obok kart natychmiastowych awersami ku górze, tak aby widoczna była ich cała górna część.

Karty można kłaść tak, że widać tylko mniej
  • Odpowiedz