Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy

https://www.facebook.com/SquatsAndMilkOfficial/posts/1964951067138328?__tn__=-R

Mleko skończył współpracę z WK, bo wczoraj ktoś na grupie zapytał (nie ma już tego posta) czemu ich suple są takie drogie i w ogóle i odpowiedział, że ogólnie ich kanał poszedł w stronę #!$%@? gimbów na hajs i nie ma już tam żadnych sensownych treści i takie filmiki (z sensownymi treściami) pojawiają się raz na miesiąc przy dobrych wiatrach. Oczywiście nie skończył przez to pytanie współpracy, bo napisał też coś w stylu "że każdy od dawna widzi co się dzieje", po prostu odcina się od tej pajacerki i dobrze w sumie.
  • 28
@pokey: Czy ja wiem? Jak dla mnie byli dobrymi znajomymi, ale może po prostu mu się bardzo nie podoba co robią, postaw się w sytuacji w której twój znajomy tworzy piramidę finansową albo zaczyna wciskać starszym ludziom jakieś gówno, ja bym się od tego zdystansował, zwłaszcza jeżeli ktoś by miał mnie z tym procederem kojarzyć.
@Need: I co z tego że zakończył współpracę? I tak są siebie warci. Po za tym kto słucha takich osób sam sobie szkodzi, i nie wróżę sukcesów siłowych czy tam sylwetkowych mając takich "doradców"
@vela: A ciąg jest jednym z najgorszych wyznaczników, bo są osoby które potrafią po chwili na siłowni robić 200kg+. Bo jak jesteś zbudowany do tego boju, masz korzystny układ dźwigni to wynik leci w górę bez żadnego problemu.
@IntruderXXL: na polskim youtube ile osob ma takie wyniki? wagon jest swietnym wyciskaczem, seba tez ma dobre wyniki, ale 400+ w ciagu to raczej nie ma.

nie mowiac juz o tym, ze niezbyt wiele osob robiacych 400+ w ciagu i 300+ na lawce jest w ogole na youtube, przynajmniej jesli chodzi o RAW powerlifting. w sprzecie cwiczy sie zupelnie inaczej, wiec metodyka treningowa tez dosc mocno rozni sie od trojboju klasycznego.
@IntruderXXL: spojrz na niego, on wcale nie ma cudownej dzwigni do ciagu. zreszta to samo mozna powiedziec o kazdym innym cwiczeniu. chore wyciskanie? #!$%@?, krotkie przedramiona, dominujace barki nad klata, lawka bedzie zawsze w #!$%@? wysoka w porownaniu do innych silowniowych bro.
@vela: Ciąg jest najszybciej wzrastającym bojem, najłatwiej dodać tam kilogramów kropka. A jeżeli ktoś ma w jakimś stopniu lepszą budowę do ciągów to ten progres jest wielokrotnie szybszy. I waga zawodnika w ciągu ma o wiele mniejsze znaczenie niż w innych bojach, a zbyt duża waga (obwód pasa) może być nawet znaczącym utrudnieniem w ciągu.

moze patrz troche szerzej niz tylko przez swoj pryzmat, to naprawde zmienia obraz

Ale co mnie
@IntruderXXL: dlatego nikogo wynik 200 w ciagu nie podnieca, tylko wszystko powyzej 250. przypominam ci, ze 280kg to grubo ponad 600lbs, co jest dobrym wynikiem jak na naturala, nie mowiac o tym, ze ma lepszego wilksa od ciebie jesli chodzi o ciag i przysiad. no i wyciskasz bez pauzy, ale i tak pewnie bys 200 #!$%@?.

i napisze jeszcze raz, on nie ma dobrej budowy do ciagu, powiedzialbym nawet, ze srednio-slaba
@vela: Nie porównuj wszystkich swoją miarą. Bo kompletnie mylisz wszystko, i nie uwierzysz ale ja mam o wiele szersze horyzonty niż ty jeśli chodzi o trening i sprawy około treniingowe.

I jeżeli oglądam jakiś filmik, rzekomo edukacyjny, to patrzę jakiej "jakości" wiedza tam jest przekazywana, i zestawiam to także z wynikiem danej osoby, jej doświadczeniem. I skoro łapię jeden drugi trzeci błąd, bzdurę, widzę do tego raczej słabe/średnie wyniki to skreślam
a i oczywiscie jak pojawia sie ktos, kto nie wazy 120+ a robi w #!$%@? wyniki to zaczynasz gadac, ze na soku jest. wez typie, nawet dave tate mowil, ze jego zdaniem wiekszosc trojboistow to naturale

@vela: Nawet nie wiesz jak mnie tym rozśmieszyłeś, pokazałeś swoją ignorancję i brak wiedzy, znajomości środowiska.