Wpis z mikrobloga

Kombinował któryś z Was z orientalnymi sosami jeżeli chodzi o wołowinę? Wpadł mi w ręce sos hoisin i tak sobie myślę, czy nie zapakować steka z antrykotu z łyżką tego cuda... pachnie świetnie, ale nie wiem czy nie pasowałby jednak bardziej do wieprzowiny #sousvide
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zakoo: si, robiłem gochujang z chefsteps i do wieprzowiny wypadł rewelacyjnie. Sam hoisin to słabo, dodaj coś jeszcze, olej sezamowy, zieloną cebulkę,chilli, sos sojowy :D Szukałbym w temacie korean BBQ marynat
  • Odpowiedz
@Lrrr: myślałem o hoisin jako bazie z czosnkiem, trawą cytrynową i imbirze ale w niewielkich ilościach - w tym sosie jest już wystarczająco dużo aromatów jak dla mnie. Kwestia tego, czy zagra z antrykotem bo jeżeli chodzi o polędwiczkę wieprzową, czy żeberka to jestem o tym przekonany.

Edit: ten olej sezamowy w sumie też by zagrał... i szalotka może...
  • Odpowiedz