Wpis z mikrobloga

Mirki od #xiaomi #android #miui! Mam pytanie dot #redmi4a. Oczywiście jak się okazuje telefon ma zablokowany bootloader (w zasadzie byłem już na to psychicznie przygotowany, gdy odbierałem telefon...), ale chciałem spróbować wgrać Globala MIUI 10 teraz.

I proste pytanie do Was: Czy faktycznie mogę to zrobić z pominięciem odblokowania bootladera z użyciem recovery? I po prostu flashować ten oto ROM: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3169378&extra=page%3D1&mobile=2

Jakieś rady poza tym? Przyjmę chętnie wszystko, bo chętnie bym się pozbył już problemu ;)
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@asd1asd: a jeśli mam xiaomi 4x to też w ten sposób mogę zmienić system? i czy warto wgrać coś nieoficjalnego? interesuje mnie głównie żywotność baterii
  • Odpowiedz
@frytex2: tak, tylko potrzebujesz paczki z wersją systemu dla twojego telefonu.
Z nieoficjalnych to ludzie pewnie polecaliby xiaomi.eu/MIUIPro/MIUIAM (jeśli chodzi o MIUI) i LineageOS, Resurrection Remix, NitrogenOS lub inne (jeśli zupełnie nieoficjalne).

Musiałbyś zapytać na tagu #redmi4x, kto na jakim systemie ma jaką żywotność baterii. Na oficjalnym powinno chyba trzymać najlepiej, ale nie zawsze.
  • Odpowiedz