Z takich ciekawostek, to w wielu miastach Rosji istnieje coś takiego jak sezonowe linie autobusowe uruchamiane latem, które dowożą ludzi na ogródki działkowe(na dacze) i te linie często są obsługiwane bardzo starym taborem, który wyszedł już z eksploatacji liniowej, ale latem wyjeżdża z zajezdni na takie linie, np. Krasnokamieńsk ma aż 51 sztuk Liaza 677, które do tego służą. Na picrel Ikarus 280 z Żeleznogorska, który jest wykorzystywany tylko na takich liniach(fota pożyczona z fotobus.msk.ru ) Wygląda to chyba troche jak taki ersatz taboru zabytkowego, bo niewiele miast w Rosji taki posiada(w sensie autobusów oficjalnie uznanych za tabor zabytkowy). #rosja #komunikacyjneciekawostki #ciekawostki #komunikacjamiejska
@chrzan_zwiadowca to chyba nie możliwe bo w 2008 zaczynałem studia i pamiętam jak dziś że na 2 czy 3 roku na zajęcia w zimę smigalem takim siwym Ikarusem, zimno było w cholerę, chyba tylko on im zapalił xD
@WszeborWlostowic: o gurwa ależ bym się przejechał takim Ikarusem 280.37 z turbodoładowanym D2866TUH 310KM na linii 506 z Os. Górczewska na Bródno-Podgrodzie. Aż mnie ciary przeszły jak o tym pomyślałem.
@WszeborWlostowic: przycisk "na żądanie" nad drzwiami, że niektóre babcie nie dosięgały, a jeszcze mam obraz za dzieciaka jak kierowca wachluje długim drążkiem do skrzyni, bo jeszcze manualne były ᶘᵒᴥᵒᶅ
@WszeborWlostowic: U mnie taki Ikarus nadal śmiga w komunukacji miejskiej. Raz sie jedzie nowiutkim Solarisem a raz starym Ikarusem i ten drugi, jeśli wszystkie miejsca siedzące są zajęte, wyciska z każdego mięśnia w moim ciele więcej energii niż jakikolwiek trening na siłowni.
Pomocy drogie Panie. Zauroczyłem się, ale nie wygląda to dobrze. Ja około 35, ona około 28. Widzieliśmy się w biurze w relacji Pan / Pani, gdzie ja byłem klientem przez około godzinę. Coś tam zagadałem, cieszyła się, uśmiechała się, sama coś mówiła o sobie.
Wygląda to chyba troche jak taki ersatz taboru zabytkowego, bo niewiele miast w Rosji taki posiada(w sensie autobusów oficjalnie uznanych za tabor zabytkowy).
#rosja #komunikacyjneciekawostki #ciekawostki #komunikacjamiejska
źródło: comment_XWovPP624IdRGu2hhkprpS3rtluhMaSY.jpg
Pobierz@100mph: też na daczę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na potwierdzenie:
http://m.infobus.pl/bialystok-ikarus-odchodzi-do-lamusa_more_63729.html#
https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,ostatni-ikarus-zjechal-do-zajezdni-broddalem-hold-tym-autobusom,107272.html
Komentarz usunięty przez autora