Wpis z mikrobloga

@Kozak_Lkr: Bardzo dobrze. Potencjał ma, jest ambitny i młody, ale potrzebuje gry. Sassuolo to bardzo dobre miejsce.

Poza tym uważam, że to jest robienie miejsca dla jakiegoś wzmocnienia, bo na środek zostaje tylko Biglia.

W ogóle te ruchy wyglądają ciekawie. Leonardo wczoraj mówił, że mocno pracują nad transferami wychodzącymi. Kadra jest szeroka, ale zmiennicy nie gwarantują jakości. No ale jacyś muszą być. Wynikałoby z tego, że jeszcze 2 - 3
  • Odpowiedz
@Kozak_Lkr: Trochę mnie to przeraża xD

W obronie wygląda to ok. Na prawej Calabria, Conti, ewentualnie Abate. Na lewej Rodriguez i Strinic. Na środku mocna trójka Romagnoli, Caldara, Musacchio (Zapata niepewny, nie pojechał do Madrytu bez powodu...).

W pomocy już słabo. Kessie/Bakayoko to mocna para, ale Biglia zostaje kompletnie bez zmiennika i Bonaventura raczej też, chyba że Halilovic, ale to
  • Odpowiedz
@jamtojest: zapomniałem że jeszcze Bacca tutaj żyje ale on też raczej odejdzie a Zapata podobno jest niezadowolony ze swojej pozycji w zespole i dlatego podobno ma odejść a zostać ma Simić ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Kozak_Lkr: Trochę szkoda Zapaty. Simic to kompletny anonim.

Co mu się nie podoba? W zeszłym roku był pierwszy z ławki, prędzej Musacchio by mógł narzekać.

Bacca może i zostanie. Nikt nie daje dobrej kasy, a to jest kawał napastnika i mógłby się bardzo przydać. Jak odejdzie, to pewnie Pato przywitamy ;)
  • Odpowiedz
Co mu się nie podoba? W zeszłym roku był pierwszy z ławki, prędzej Musacchio by mógł narzekać.

@jamtojest: może to tylko zwykła ploteczka a może już mu się znudziło siedzenie na ławce

Bacca może i zostanie. Nikt nie daje dobrej kasy

@jamtojest: ja bym go puścił za te 10mln€ bo już swoje lata ma a i tak raczej Cutrone by był wyżej w hierarchii
  • Odpowiedz
@jamtojest: ja mam trochę inne zdanie. Loca jest jeszcze młody i oby wypalił, ale w zeszłym sezonie nie pokazał doslownie nic. Oprócz gola vs. Juve 2 sezony temu. to nie przypominam sobie jakichś fajnych meczów w jego wykonaniu. Czas zweryfikuje i możliwe, że się mylę, ale wg mnie to będzie taki ligowy średniak. Ten sezon da odpowiedź bo na tle przeciętnych kolegów z Sassuolo powinien się wyróżniać, żeby dalej o
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski: No mniej więcej to miałem na myśli. Sassuolo to bardzo dobre miejsce, grają otwartą, energiczną piłkę, lubią młodych, więc Locatelli może się tam odnaleźć i zrobić krok do przodu.

Ale też myślę, że gwiazdy z niego nie będzie. Ale taki piłkarz na poziomie dzisiejszego Cristante to spokojnie.
  • Odpowiedz