Wpis z mikrobloga

@krzychkrzych: jasne, po prostu ja nie widzę sensu w życiu bez partnera tylko po to, by być chrześcijaninem. W dodatku w społeczności, która nie jest tolerancyjna, a jej przedstawiciele często mówią nawet o leczeniu homoseksualizmu czy innych, nie mających z nauką niczego wspólnego rzeczach. No ale ktoś może chcieć tak przeżyć życie, jego sprawa
  • Odpowiedz
@krzychkrzych: jasne i to jest w porządku, każdy ma prawo przeżyć życie według własnego planu. Jednak przestaje być w porządku kiedy swój plan probuje się narzucać innym, co katolicy i władze kościoła mają u nas w zwyczaju robić i z czym próbuje się walczyć. Co złego jest w takim związku partnerskim, w którym dwoje ludzi dobrowolnie chce dzielić majątek czy żyć jak w małżeństwie. Albo w antykoncepcji. Albo w aborcji
  • Odpowiedz
@krzychkrzych: tez nie mial z tym specjalnie problemu. Gdyby zyl, to by walczyl o prawa homo. Taka prawda, ale Polscy Poganie aka Katolicy sa przeciw wszystkiemu co dobre. Najlepsze jest kultywowanie zlych rzeczy, co pieknie wychodzi w ich owocach.
  • Odpowiedz
@loczyn: nie no to juz pojechales po bandzie troche, Jezus nie byl liberalem ani relatywistom. Nie wiem skad tez porownanie polskich katolikow do pogan xd nowy testament potepia wspolzycie osob tej samej plci, wiec ten tego...
  • Odpowiedz
@loczyn: ale nie potrzebnie misiek mnie obrazasz heh. Setki dowodow? Te teorie poganskim pochodzeniu chrzescijanstwa juz dawno temu zostaly obalone. Setki dowodow!!! Skad wiesz, ze zrozumiales nauki Jezusa? Co ci daje taka pewnosc? 2000 tysiace lat teologii i badan historycznych setek filozofow i teologow zostalo obalone przez mireczka. Zobacz jak! I prosze odnies sie jeszcze so cytatu z NT, ktory wyraznie potepia wspolzycie homoseksualne.
  • Odpowiedz
Te teorie poganskim pochodzeniu chrzescijanstwa juz dawno temu zostaly obalone.

Nie do tego piję, tylko do zachowania się Katolików.

Skad wiesz, ze zrozumiales nauki Jezusa?

Bo od tego jak zinterpretuje jego słowa nie zależy to czy ludzie dadzą mi kasę czy nie, więc wydaje mi się, że jestem pod mniejszym wpływem manipulacji.

Co
  • Odpowiedz
@krzychkrzych:

Nie będziesz miał bogów innych oprócz Mnie.

Nie uczynisz sobie posągu ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko albo na ziemi nisko, lub w wodzie poniżej ziemi.

Nie będziesz oddawał im pokłonu ani służył. Bo Ja jestem Pan, Bóg twój, Bóg zazdrosny, karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i w czwartym pokoleniu — tych, którzy Mnie nienawidzą, a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy
loczyn - @krzychkrzych: 
 Nie będziesz miał bogów innych oprócz Mnie.
 Nie uczynisz s...

źródło: comment_OBBcqhi1RzA7QmIqnQWMuJEOZa4zAMoL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@loczyn: tak tak, polscy katolicy od poczatku do konca to najobrzydliwsi ludzie na swiecie. Chyba malo swiata widziales co? A co do tego przykazania, to powiedz czemu sam Bog w starym testamencie nakazal sporzadzenie arki przymierza z figurami aniolow na niej? Albo czemu nakazal sporzadzenie figury miedzianego weza i modlenie sie do niej, gdy izraelitow pokasaly weze? No niesamowite, biblia sama sobie zaprzecza w momencie, gdy interpretujesz ja doslownie....
  • Odpowiedz