Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +136
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
wfyokyga +75
źródło: temp_file264127117035079903
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
źródło: temp_file264127117035079903
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Nabyłem (drogą kupna) Mi WiFi Repeater 2 (300M).
Ma wzmacniać sygnał sieci wifi, co wykonuje perfekcyjnie.
Tworzy nową sieć (po podaniu loginu i hasła do sieci właściwej) i ma ona sygnał silniejszy niż oryginalna.
Miód, cud, ultramaryna.
Ale…
…chciałbym wzmocnić sygnał UPC WiFree, a ta sieć jest identyfikowana jako sieć otwarta, a takowych wzmacniacz nie obejmuje swoim „patronatem” i zipa dumna. ;(
Więc mam pytanie: czy być może (ktoś wie, słyszał, umie, wie jak itp.) da się toto ustrojstwo przeflashować, czy cuś, żeby nie czepiało się otwartych sieci i wzmacniało tak, jak robi to z prywatnymi sieciami?*
#upcwifree #upc #miwifirepeater2 #flashowanie #pytanie #pytaniedoeksperta
Za odpowiedzi (nawet w stylu, że wal się na ryj, bo się nie da) z góry dziękuję.
:-)
Komentarz usunięty przez autora
Idea jest dokładnie taka sama jak z przedłużaczem prądowym – normalnie prąd sięga do studni, a z przedłużaczem aż do płotu.
:-)
@upecowypehacz: Po to, żeby wzmocnić sygnał, który jest słaby.
Przedłużyć zasięg.
Idea jest dobra – w gniazdko z prądem wsadzasz zasilacz USB, w to wsadzasz wzmaczniacz i już masz zasięg kilkadziesiąt
Pozwól, że zapytam: a dlaczego uważasz, że brak zasięgu to doby pomysł?
UPC WiFree korzysta z Twojego prądu dostarczając badziewny net innym w okolicy (może przez 1% działania ktoś się podłączy) powodując nic innego jak interferencje i niepotrzebny szum w eterze.
Nie mam pojęcia po co w ogóle byś chciał korzystać z własnego UPC Wi-Free jak masz swoją sieć aktywną, a co dopiero zwiększać zasięg tej pasożytniczej podsieci.
@Acrivec: Skup się:
W mojej sieci działa, co opisałem wyżej.
Chcę wzmocnić sygnał UPC WiFree w miejscu, w którym nie ma
W takim przypadku lepsze będzie po prostu zamontowanie lepszej anteny...
;(
Witam na czarnolisto.
@Acrivec: Jesteś głupi?
Napisałem, że chcę wzmocnić sieć, która identyfikuje się jako otwarta, a ty zdajesz kretyńskie pytania po co.
Po to, że chcę wzmocnić taką sieć, wzmacniacz odmawia i ma d upie twoje debilne założenia, że chcę wzmacniać coś bez
Komentarz usunięty przez autora
thanks
A problemu z sieciami otwartymi nie zwalczyłem. ;(