Wpis z mikrobloga

@pss8888: Jak narazie w swoich wypowiedziach posługuję się logicznymi argumentami, a Ty ograniczasz się do inwektyw i emocjonalnej paplaniny. Nikt Cię nie nauczył kultury osobistej i tego, że dyskusje prowadzi się na argumenty, a nie poprzez obrażanie drugiej osoby oraz insynuowanie jej określonych cech? I nie dziw się, że na chamstwo normalni ludzie reagują ignorowaniem Twojej osoby.
  • Odpowiedz
mam nadzieję, że Twój wpis to ironia, jeżeli jednak na serio to Janusz z Ciebie jakich mało. Osobiście jak wchodzę do lokalu za potrzebą, a akurat nie jestem klientem to zawsze grzecznie zapytam czy mogę skorzystać jednak jakby ktoś miał mnie za to kasować 35 PLN...masakra!

@delo86: protip - zawsze można coś kupić (na 100% jest w menu jakaś woda czy sok za 5-7 złotych) i wtedy sobie możesz korzystać
  • Odpowiedz
@Ferengi to chyba kwestia tego jak ludzie naduzywaja korzystania z toalet w restauracjach w takich tłocznych miejscach jak promenady, rynki, czy inne krupówki. Nad morzem u nas jest sporo patologii. Rzekłbym, że gorsza niż na woodstocku :)
Bylem w Portugalii i w kilku miejscach korzystałem, pytajac wcześniej czy mozna skorzystać, czy trzeba coś płacić i zawsze była zgoda i zdziwienie, że chciałem płacić.
W Danii to samo, tam nawet nie zwracają
  • Odpowiedz
@Limonene: byc moze tak reaguje bo nie przywyklem do czegos takiego. Domyslam sie ze w trakcie sezonu musza miec p--------e z osobami, ktore chca skorzystac tylko z toalety jednak jakos nie podoba mi sie to. Jak ktoregos razu chodzilem po Londynie i przycisnela potrzeba to niezaleznie czy to byl bar czy hotel 5* nikt nigdy nie chcial mnie kasowac za toalete, a dawac mocno wygorowana cene to juz w ogole.
  • Odpowiedz
@delo86: tylko ta kartka nie wisi tam z chęci zysku, przecież na pewno nikt z opcji tej płatnej toalety nie skorzystał. Chodzi właśnie o to, żeby odwieść od pomysłu odwiedzenia toalety przypadkowych ludzi. Myślę, że jakby ktoś normalnie podszedł do właściciela i powiedział, że chce skorzystać to albo by nie wziął pieniędzy albo wziąłby symboliczne 2 zł, ale to tylko moje przypuszczenia. W każdym razie głównym celem tej kartki jest
  • Odpowiedz
ale czy ktoś w ogóle zwrócił uwagę, że jest napisane "Naszych" z dużej litery XD a "klientów" z małej litery i to jeszcze z błędem XDDD

@supernick: tak, ktoś zwrócił wyżej. Pewnie pisane w wordzie i po dla ktoś kliknął enter, więc się zrobiła wielka litera.
  • Odpowiedz