Wpis z mikrobloga

Mówi się, że u nas jest drogie paliwo... Właśnie przyjechałem na Węgry, przez Czechy i Słowację. Ceny następujące:
Polska - 4.99 PLN
Czechy ~ 5.80 PLN
Słowacja ~ 6.70 PLN (!)
Węgry ~ 5.70 PLN
#podrozujzwykopem #podroze
  • 127
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 127
@DelPiotrek następny dzban co przelicza wszystko na złotówki xDDDDDD tak samo przeliczali ceny w TVP, a ciemnota łykała, że paliwo w UK jest po 8zł, a w Polsce prawie za darmo bo tylko po 5
  • Odpowiedz
  • 6
@M4711 a wiesz, że siła nabywcza pieniądza w krajach, które wymieniłem jest zbliżona? Na bank nie wiesz. Dlatego porównanie jest jak najbardziej na miejscu. Dzbanie.
  • Odpowiedz
@DelPiotrek: cos chyba slabo spogladales na te ceny oraz jakas chyba inna droga jechales. Bezposrednio Przy autostradzie A2 nie ma lukoila oraz cena napedu w hurcie to 4,80 wiec watpie, zeby stacja sprzedawala ponizej ceny hurtowej.
  • Odpowiedz
@kola1703: @M4711: @sked: rzucacie się we wpisie o coś, co dla człowieka który widział więcej niż swoją piwnice jest oczywiste i nawet nie poświecicie 2 minut żeby sprawdzić, że:
1. Na Węgrzech, Słowacji i w Czechach płaca minimalna jest niższa niż w Polsce
2. Na Węgrzech, Słowacji i w Czechach średnia płaca jest niższa niż w Polsce
  • Odpowiedz
@KD30: tylko napisałem, że takie pisanie jakie to paliwo jest drogie w przeliczeniu na złotówki jest bezsensu, gdybym za każdym razem za granicą chciał przeliczać ile co kosztuje to musiałbym żyć o wodzie i suchym chlebie wiezionym z Polski
  • Odpowiedz