Wpis z mikrobloga

@MsChokesondick: Niestety. Nawet Ci co walczyli z zażarcie z komuną, paradoksalnie, w dużej mierze mają w sobie gen "homo sovieticus" - może to zły przykład, ale patrz na naszego Leszke ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kradną ludzie w pracy, p------------e i tworzenie jakichś intryg w miejscu pracy to nasz chleb powszedni.

Czasami się tak zastanawiam, bardzo lubię jeździć do Anglii i obserwować, jak ludzie ze sobą rozmawiają, współpracują, nawet jeśli uśmiech
  • Odpowiedz
@fred_perry: jestem przeciwny demokracji a ty, nie wiem skąd bierzesz takie tezy :D jestem konserwatystą obyczajowym i liberałem gospodarczym jak ci sie cos nie podoba to usuń konto, i mi nie truj juz d--y bo jakies wysrywy czytam a nie chce wcale toczyc dyskusji
  • Odpowiedz
Polecam wycieczkę po Berlinie. Szanuję Niemców za to że nie uciekają od swojej historii i nie chowają głowy w piasek. W wielu miejscach w Berlinie znajdziecie przesłanie aby "nie zapomnieć".
  • Odpowiedz
@websterpl1: no tak, ja też płacę, ale wiedząc, ze nic z tego nie będzie trochę czuję się jak frajer ;(

Mam podobne obserwacje, aczkolwiek z Amerykanami. Oni są wyjątkowo entuzjastyczni, bywało, że aż za bardzo dla mej polskiej duszy, ale też ze smutkiem pomyślałam, że w razie gdyby coś mi się nagle wydarzyło, to wolałabym być w autobusie pełnym Amerykanów a nie Polaków. I też się zastanawiałam co by było,
  • Odpowiedz
"ze smutkiem i wstydem oddajemy dziś hołd" - trochę to tak źle brzmi. Jakby ten hołd przynosił smutek i wstyd ;-).

Lepiej brzmiałoby "Oddajemy dziś hołd za wstydliwe czynny" ;-).

No, ale może się czepiam.
  • Odpowiedz
@Strajca_Wjelkjej_Bolzgi: Wszystko spoko, dobrze napisała. Tylko, że sęk w tym, że te dwie grupy, o których mówi (ci szkalujący Niemców i ci co pracują w Dojczach) nie muszą być wcale tymi samymi grupami. To, że 200 Polaków napisało pod postem na fb, nie znaczy, że jest to myślenie całego narodu.
  • Odpowiedz