Wpis z mikrobloga

jaki rekuperator polecacie 300m3/h do domu jednorodzinnego do zamontowania na parterze z poddaszem nieużytkowym? Budżet do 8-9k. Zależy mi na płynnej regulacji obrotów wentylatorów i w miarę niskim koszcie eksploatacji (tj prąd+filtry)
#budujzwykopem #budownictwo
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lento01: czemu się nie zmieści? możesz pod sufitem, na ścianie albo na podłodze. Ewentualnie przenieś do garażu byleby dodatnia temperatura w nim była.

Nowe wersje Home są cichsze
  • Odpowiedz
@waldinio: chciałbym żeby wszedł na ścianę z drzwiami i nie zasłaniał światła drzwi (ta ściana ma tylko 72cm). Jeśli zamontuję go bokiem, tzn na ścianie z pokojem, to będę musiał robić obejścia z przewodami od czerpni i wyrzutni.
  • Odpowiedz
@waldinio: siemanko, natrafiłem na Twój post, bo również rozglądam się za rekuperatorem i dostawca poleca mi Thessle Green airpack +. Możesz mi powiedzieć jak sprawuje się Twoja?
  • Odpowiedz
@pokey: bardzo dobrze, nic się nie z nią nie dzieje. Mam wersję 500m3 Home ze sterowaniem po Air++. Można sobie kilka programów ustawić, przewietrzanie, funkcja kominek, okap, alarm (obniżenie wentylacji do zadanego poziomu po załączeniu alarmu). Filtr z prefiltrem.

Jestem zadowolony :) Polecam
  • Odpowiedz
@pokey obecnie ten co wymieniłem w lipcu mam do dziś. Wymieniłem sam prefiltr ale kupiłem komplet za 180zl i na razie czekam na sygnał z rekuperatora i doczekać się nie mogę :)

Z tego co pamiętam w instrukcji średnio liczą że na ok 1 rok starcza, komplet 180 ale masz w tym dwa komplety prefiltrów. Wymienisz prefiltr A dopiero za drugim razem komplet więc można przyjąć że 180zl za ok 12
  • Odpowiedz