Wpis z mikrobloga

@Manah co dokładnie zrobiłeś jak poszło na 7,7k? Mówiłeś że wyprzedajesz ale co dokładnie w tethera uciekłeś czy nic nie zrobiłeś... mówiłem ci żebyś zaczekał ze 2 dni i poszło na 8,2k. Poszła teoria że w ciągu 6-8 dni spadnie, to będzie 31.07 ten ósmy dzień, a ostatnio pisałeś że 10 sierpnia p--------e. Moje pytanie brzmi. Co o-------ś w ostatnich dniach z twoimi krypto jeśli można wiedzieć
Ja pisałem że przy
  • Odpowiedz
@plaisant: Heh, Zobacz na taki wykres. Niebieska linia, którą ledwie widać to MA200, wzrosty zatrzymały się na niej teraz tak samo jak przy poprzedniej górce. Nie można na 100% wykluczyć scenariusza, że pójdziemy do góry, nawet w bear markecie jest możliwe przebicie MA200 na jakiś krótki czas. Obstawiam jednak, choć bez pewności, że powoli kurs będzie spadał do tego 10-ego, obstawiam też, że nie będzie zgody na ETFy tym razem
Manah - @plaisant: Heh, Zobacz na taki wykres. Niebieska linia, którą ledwie widać to...

źródło: comment_k5xjcxrQEKXwF4deQ5n15LTmrqFNaOnc.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Manah: Idę i ja w tethera, i czekam na spadki w ciągu 15-30 dni, też myślę że nie będzie zgody na ETFy i polecimy na 6k albo i niżej. Mogą być teraz wzrosty do 9,5k ale myślę że spadnie w ciągu miesiąca. Wychodziłeś przy 7,7?
  • Odpowiedz
@Sune: Miesiąc temu chciałem przyszorcić przy 7800 nie udało się. Teraz bez zastanowienia dałem na 7800 szorta póki co na małej stracie.

Dość strome te wzrosty, 3d same zielone od kilku tygodni. Wystarczy negatywna plota o ETF i rynek leci na ryj. Jeśli będzie dalej rósł i przebije 10000 to coś z tego może wyjść, jak na razie nie ma szału.
  • Odpowiedz
@Sune: to jest scenariusz, który obstawiam od momentu kiedy odbiliśmy się od poziomu jeżeli dobrze pamiętam $11500. Wtedy już wiedziałem. Od tamtej pory nie kupiłem ani satoshiego i nie zamierzam. Poziom $3K w styczniu a drugi raz w lecie. To będzie dno wtedy wchodzę za wszystko. Jedynie co przekonałoby mnie do zakupów to przebicie $12K co jest praktycznie niemożliwe. Krótko mówiąc przewiduję około 12 miesięcy trendu spadkowego odbicie, zmiana trendu
  • Odpowiedz
@Sune: o ile dobrze pamiętam to mówi, że mamy 80% szans, że spadniemy ale że nie wierzy. Ja jestem przygotowany na wszystko ale gdybym wiedział na 100% co będzie to sprzedałbym wszystko 18 grudnia, kiedy sprzedałem tyle ile załaożyłem sobie lata temu. Nie jestem aż takim ryzykantem, spekulować to można sobie na wszystkim oprócz BTC.
  • Odpowiedz
Tylko ignorant może porównywać bitcoina do zlota

@Dantte: jednak pewne zachowania można, spekulantów można przenieść. To są ludzie a dzięki temu są przewidywalni.
Całkowicie nieprzewidywalne jest natomiast zachowanie takiego dobra, które jest limitowane. Dlatego dałem plusa. Nie było tego nigdy wcześniej powiedziałbym w historii świata.
  • Odpowiedz
@pawlo74: @Sune:
To są kompletnie dwa różne światy.
Złoto nie stanie się już nigdy powszechnym środkiem płatniczym, za to bitcoin ma do tego ogromne predyspozycje, nawet gdyby tak sie nie stało jest ich tylko 21 milionow, to jest naprawdę niewiele, porównując to do złota którym spekuluje się gdy nawet jeszcze nie jest wydobyte.
to co się dzieje w światowej gospodarce to jest śmiech na sali, ludzie są wyprowadzani
  • Odpowiedz
@Dantte: w zupełności zgadzam się z Tobą, dlatego właśnie inwestuję tylko w bitcoin, jednak trzeba przyznać, że rynki działają bardzo podobnie ponieważ handlują tam ludzie a boty są również programowane przez ludzi. Chodzi o zachowania ludzkie.
  • Odpowiedz