Wpis z mikrobloga

Mirki, czy taka #gitaraelektryczna https://allegro.pl/washburn-ws-300h-gitara-elektryczna-tuner-bag-i7391672626.html nadaje się do grania?
Moje zalożenie, to podłączyć ją do PC + rakarack + słuchawki/głośniki. I jak mi się uda nauczyć grać "Nothing else matter"/"One" to będe w siódmym niebie. (Istotne jest też to, że moja wiedza na temat grania i gitary jest zerowa. I te terminy, które są w opisach kompletnie nic mi nie mówią.)
  • 13
  • Odpowiedz
@farmaceut: No też tak myslałem i znalazłem jeszcze dwie inne: Preston ST-11, VISION GUITARS ST5. Ale znalażłem opinie, że nawet do nauki się nie nadają. Z tego co widze to bardzo polecana jest Yamaha Pacifica 012, ale przekracza trochę założenia budżetowe.

@farmaceut @Ld93 Dzięki.
  • Odpowiedz
@NukeOps: chodzi mi o naturalny odglos jaki wydaje gitara, kiedy podlaczysz ja do wzmacniacza i nie grasz na niej. to charakterystyczne charczenie. wiem, ze jest ono normalne, ale zauwazylem, ze kiedy nie bylo tak dostrzegalne, a teraz strasznie. mam nadzieej, ze nic z przetwornikami/piecem
  • Odpowiedz
@NukeOps: poniekad... w domu? zwroce uwage, bo jestem na drugi mmieszkaniu i tu mam gitarke... moze w nowym lokum, do ktorego sie przeprowadze na dniach, bedzie lepije. ten budynek dosyc stary jest, a na poprzednim tak nie bylo
  • Odpowiedz