Wpis z mikrobloga

@agnad: Taragui taka umiarkowana jest, ani super dobra, ani zła. Rosamonte ma lepszą despaladę (niebieska) moim zdaniem. Cruz de Malta też dopiero co kupiłem i czeka, aż skończę obecną paczkę ;)
A co do terere, to biorę swój termos, wrzucam pod korek kostek lodu, zalewam zimną wodą (w lodówce przez noc) i tym zalewam.
  • Odpowiedz
@StefanBadyl: Wziąłem na próbę bo wiem, że jest dostępna też stacjonarnie w sklepie obok mnie (co prawda za 25zł, ale w razie kryzysu warto wiedzieć co to jest) :)
  • Odpowiedz
@agnad: czyli każda paczkowana smakuje tak samo. Ostatnio próbowałem jakiś piramidek z cynamonem i czymś tam jeszcze chyba cytryna i maskuje to aromat kiepów i coś tam klepie ale musze w końcu kupić pakę yerby zrobić sobie jebitny puchar n-----ć dodatków i wyżłopać. Jak sponiewiera lepiej niż dzbanek kawy to ja się już na to całkowicie przerzucę.
  • Odpowiedz
@srul2016: ja nie wiem co lubie, czasem mnie ktoś poczęstował i zawsze smakowała jakbym sobie jeża z popielniczki zaparzył i za bardzo nie potrafili powiedzieć nic ciekawego o tym hipsterskim piciu promowanym przez bosego katola. 2 komentarze na wykopie i już wiem że jest dymiona i suszona powietrzem i mam kurde nazwy i w ogóle. Dzięki
  • Odpowiedz
@troloking: @srul2016: potwierdzam co kolega napisał, verde mate jest dość delikatna, mam gdzieś dwie smakowe resztki w półce na "domieszkę" i nie czuć ich kiepem (ale z czasem wolę jednak te co czuć) ;)
  • Odpowiedz
@troloking: u mnie nie ma to nic wspólnego z hipsterstwem, ani bosym cejronem - po prostu od pewnego czasu odstawiłem kawę na korzyść yerby ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@agnad: xD no właśnie próbuje zrobić to samo bo kofeina to już mnie tylko medyczna rzeźbi w kapsach. Znowu po guaranie mam taki jakby p--------k w głowie i jakbym miał w niedalekiej przyszłości zarzygać wszystko dookoła. W sumie po yerbie mam podobnie ale dużo mniej a wjeżdża nie z huligana i trzyma długo falowo. No i kwestia parzenia ja będę badał wodę pirometrem xD choć i czajnik mam z termometrem
  • Odpowiedz
@troloking: luz, mi najlepsze długofalowe działanie daje cbse guarana (z rana w pracy wchodzi idealnie) i nie jest "kiepowata", ale może się już przyzwyczaiłem. Pirometr - spoko, ważne żeby wrzątkiem nie zalewać bo robi się nie smaczna. Powodzenia :)
  • Odpowiedz
@Shadou: 5,5 kg łacznie ~150zł. zamawiane z allegro (pierwszy raz yerba z allegro, ale najtaniej wyszło). zaloguje się to podeśle ci sprzedawce
  • Odpowiedz