Które województwo i które miasto w Polsce jest najbardziej postępowe społecznie? Za postępowość uznaje bycie niereligijnym, poparcie dla środowisk lgbtq, wspieranie niezależnych kobiet, odrzucenie standardowych roli społecznych mężczyzny i kobiety, przeciętna cena i poziom markowości ubrań noszonych przez ludność, popularność zdrowego trybu życia, zaangażowanie w social media (szczególnie instagram), ilość zagranicznych wycieczek w roku, bogactwo netto.
Ja myślę, że im bardziej na północ i zachód tym lepiej. Ogólnie to myślę, że Warszawa jest najlepsza jako miasto a województwo to ciężko mi stwierdzić. Mazowieckie, wielkopolskie, dolnośląskie albo pomorskie. Jaka wasza opinia? Na pewno odnoszę wrażenie, że kraków pomimo rozwiniętej turystyki i branży it jest zacofany społecznie.
@CzajnikZniszczenia: serio uważam to za dobry wskaźnik rozwoju społecznego xd szczególnie gdy angażuje się dużo osób plus 40 i mężczyzn, plus gdy zdjęcia są dobrej jakości
@LukasCzubak: We Wrocławiu ostatnio jeden facet drugiemu robił gałę na środku skrzyżowania i wszyscy przechodnie bili im brawo, jakaś para chciała im nawet od razu dać dziecko do adopcji. Potem zatrzymał się tramwaj i maszynista też bił brawo. Jesteśmy progresywni w opór. Warto też wspomnieć, że miała być bogata relacja na insta, ale siły kato-talibanu przeprowadziły kontratak
@LukasCzubak: co? czyli wspieranie czego tak właściwie?
odrzucenie standardowych roli społecznych mężczyzny i kobiety
@LukasCzubak: czyli czego tak właściwie? kobieta ma nie rodzić dziecka tylko facet ma sam sobie urodzić?
zaangażowanie w social media (szczególnie instagram)
@LukasCzubak: a to Ci dopiero wyznacznik postępu, świecenie cyckami na instagramie :D Im bardziej ktoś prymitywny tym więcej czasu poświęca na tego typu aplikacje.
@50HerbatGreya: popatrz sobie na rankingi najbardziej rozwinietych spolecznie krajow swiata i porownaj to z poziomem zaangazowania w social media. No chyba ze jestes jednym z tych ktorzy neguja rankingi bo sami wiedza lepiej xd
@LukasCzubak ale jak 2 wskaźniki mają podobną tendencję to nie oznacza od razu korelacji (pic related). W jaki sposób socjal media miałyby świadczyć o "postępie społecznym" (cokolwiek kryje się pod tym okrągłym zwrotem) i w jaki sposób np. Instagram miałby wpływać pozytywnie na tenże postęp. To, że ludzie masowo bawią się elektronicznymi ogłupiającymi mediami, które często są używane do wpływania na nich, nie oznacza od razu postępu. To po prostu nowocześniejsza wersja
@LukasCzubak: #!$%@? głopoty właśnie markowe ubrania ateizm social media iphony i wulgarne słownictwo to nie rozwój tylko regres i patologia. Normalni ludzie wierzą w Boga, mają rzeczy kupione w Croppie albo w Pepco, a nie jakieś #!$%@? gucci czy supreme, ja sam nie mam facebooka i nie miałem telefonu do lat 15, a moja babcia nie wie co to telewizor i jestem z tego powodu dumny, uwielbiam się zadawać z starszymi
Ja myślę, że im bardziej na północ i zachód tym lepiej. Ogólnie to myślę, że Warszawa jest najlepsza jako miasto a województwo to ciężko mi stwierdzić. Mazowieckie, wielkopolskie, dolnośląskie albo pomorskie. Jaka wasza opinia? Na pewno odnoszę wrażenie, że kraków pomimo rozwiniętej turystyki i branży it jest zacofany społecznie.
#polska #spoleczenstwo #polityka #europa #zycie #warszawa #poznan #gdansk #wroclaw
xDD
To bait?
Albo debil albo bait.
"Kultura" obrazkowa jeszcze tylko bardziej ogłupia ludzi.
@LukasCzubak: co? czyli wspieranie czego tak właściwie?
@LukasCzubak: czyli czego tak właściwie? kobieta ma nie rodzić dziecka tylko facet ma sam sobie urodzić?
@LukasCzubak: a to Ci dopiero wyznacznik postępu, świecenie cyckami na instagramie :D
Im bardziej ktoś prymitywny tym więcej czasu poświęca na tego typu aplikacje.
W jaki sposób socjal media miałyby świadczyć o "postępie społecznym" (cokolwiek kryje się pod tym okrągłym zwrotem) i w jaki sposób np. Instagram miałby wpływać pozytywnie na tenże postęp.
To, że ludzie masowo bawią się elektronicznymi ogłupiającymi mediami, które często są używane do wpływania na nich, nie oznacza od razu postępu. To po prostu nowocześniejsza wersja