Aktywne Wpisy

yourgrandma +81
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą openingi anime.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. Dodatkowo proszę o dopisanie, z jakiego serialu pochodzi piosenka dla formalności.
źródło: anime
Pobierz
kaszaamanna +882
Życzenia uprzejmego użytkownika @jakub-kicia po wpisie o chorobie mojej żony :)
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
źródło: image_picker_07759E5F-925C-4C83-8FC9-BD00EDC83A6E-72556-00003374F19AD0DE
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
nie samowolka, tylko niezależność władzy sądowniczej, która obowiązuje teoretycznie w naszym państwie, jak i w całym świecie zachodnim, a którą to PiS gwałci.
jak PiS przejmie kontrolę nad Sądami, nie da to Tobie kontroli nad nimi. ba, prawa zwykłych obywateli nawet się zmniejszą, co jest oczywiste. politycznie kontrolowane sądy = sądy stronnicze i niesprawiedliwe. wystarczy sobie
postępowania są w większości jawne, sędziowie podlegają odpowiedzialności dyscyplinarnej. są narzędzia, sa możliwości.
oczywiście, można myśleć o prawdziwej reformie, np. zwiększeniu transparentności w wymiarze sprawiedliwości. ale fizycznie usunięcie ludzi niezależnych od Partii rządzącej, i wsadzenie tam marionetek, to nie jest reforma. i jak mówiłem, ani o
źródło: comment_HF3OaRpQ45fNIpRmfjxW7zXN33eDrw2G.jpg
Pobierz@Drakii: Jako obywatel nie powinieneś mieć kontroli nad sądownictwem. Jako obywatel możesz mieć wpływ (nie kontrolę) na prawo, z którego rozlicza sądownictwo.
no o to chodzi, że nie. PiS DOSŁOWNIE zmienił wybory do KRS tak, że już nie sędziowie wybierają sędziów, a politycy. teraz PiS nielegalnie usuwa sędziów z SN. to pierwsza władza po 1989 roku która wraca do sytuacji z PRL- kontroli sądów przez władzę