Aktywne Wpisy

MonazoPL +170
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: santander 1560
Pobierz
yahoomlody +395
mówcie sobie co chcecie, ale gierki na telefon z lat 2005-2010 robione w javie były 100x lepsze niż gówna co teraz wychodzą xD
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
się naparzało w gry od gameloft na k800i, a teraz same reklamy czy gry logiczne, a większość to i tak budowanie miasta
#grynatelefon #android #takaprawda #gry
źródło: hqdefault
Pobierz

Jak zaczynacie tworzenie strony internetowej/aplikacji?
Stawiacie sobie szkielet, sekcja po sekcji a potem dopiero przykładacie uwagę do styli?
Może zaczynacie od nagłówka, i każdą sekcje po sekcji stawiacie od początku do końca.
Interesuje mnie też droga PSD -> React
Pomijacie stadium statycznej strony html i od razu tworzycie componenty?
W całym froncie, strasznie drażni mnie CSS, a podoba mi się React.js - najchętniej korzystał bym jedynie z przygotowanych wcześniej bibliotek UI, dodając tylko drobne zmiany. Większą radość daje mi stworzenie czegoś co działa, a nie czegoś co tylko wygląda.
Jeśli wkurza cię css, to na początku też warto przygotować sobie też sposób na budowanie styli css z scss/sass/less, czy czego tam
Moim największym błędem jest chyba stylowanie szczątkowych elementów - mam wtedy wrażenie, że efekty mojej pracy są mizerne. Łapię się też na tym, że często mógłbym użyć styli jakiegoś elementu wielokrotnie np. .button .button-small - zamiast tworzyć osobną klasę dla każdego elementu.
Staram się używać Reacta, gdzie się da - żeby się jak
- hej, chciałbym wymienić [x] w samochodzie
- ja to tam płacę za to mechanikowi
@ProgramistaHTML: podałem najlepsze rozwiązanie na powyższy problem kolegi ( ͡~ ͜ʖ ͡°)