Nietypowa prośba - kumpela chce zostać #programista15k - Jest po studiach technicznych ale nie IT. Sporo matmy miała - Chce zmienić ścieżkę kariery i pójść w ta stronę Znacie jakieś firmy które mają programy dla osób chcący rozwijać karierę w kierunku kodzenia? Najlepiej ze Śląska (chmura tagów: #slask #katowice #gliwce #sosnowiec (tak wiem to za granicą) #bielskobiala #czestochowa ) Mogą być praktyki, może być staż, może być część etatu #programowanie #naukaprogramowania
@pawelwow1: a nie chciałaby zacząć od bycia testerem? Tak jest łatwiej (sądząc po firmie, w której pracuję) i też się kodzi, a próg wejścia jest znacznie niższy.
@pawelwow1: Tak jak kolega wyżej napisał, najlepiej zacząć jako tester, albo można zrobic kurs programowania np. (https://coderslab.pl/pl/katowice) - znam sporo osób, które tak zaczęły i znalazły piewszą pracę w programowaniu, studiując inny kieruenk techniczny (jedyny minus to to, że drogo). Inaczej jak nic nie programowała to ciężko. Może praca jako analityk biznesowy by jej odpowiadała?
Edit: Jeśli chodzi o firmę to może Accenture - takie coś znalazłem PHP
@pawelwow1: matma jest chyba tylko ważna przy grach i grafice. W reszcie przypadków powiedziałbym ze jest... Zbędna jak nic nie potrafi to go nigdzie nie wezmą
@pawelwow1: Może SAP? :) Ale to mniej kodzenia, w każdym razie jeśli chodzi o konsutling funkcjonalny. Bo programiści do ABAPa też są (a teraz HANA / Fiori)..
@DominaTuByla: Ja też bym celował w SAP, znam trochę historii od zera do bohatera w tym zakresie - szczególnie, że bardzo dużo technicznych ludzi w to nie idzie bo jest dużo roboty "pod krawatem" z klientem, więc lepiej złapać inteligentną osobę do przeszkolenia która nawet nie musi być bardzo techniczna niż mistrza technologii który nie umie into biznes, najchętniej by nie wychodził z siedziby firmy a wycieczka do zakładu żeby
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
- Jest po studiach technicznych ale nie IT. Sporo matmy miała
- Chce zmienić ścieżkę kariery i pójść w ta stronę
Znacie jakieś firmy które mają programy dla osób chcący rozwijać karierę w kierunku kodzenia?
Najlepiej ze Śląska (chmura tagów: #slask #katowice #gliwce #sosnowiec (tak wiem to za granicą) #bielskobiala #czestochowa )
Mogą być praktyki, może być staż, może być część etatu
#programowanie #naukaprogramowania
Hurr durr zróbcie ze mnie programistę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Edit: Jeśli chodzi o firmę to może Accenture - takie coś znalazłem PHP
https://github.com/P1xt/p1xt-guides/blob/master/job-ready.md
@Detharon: Świetna rada! Dzięki na coś takiego liczyłem!
@Nejiro: Spróbuj jeszcze raz
@micher:
Dzięki wielkie!!!