Wpis z mikrobloga

@ImReally:

Dam ci 10 zł jak pokonasz odcinek zaznaczony na mapie zgodnie z przepisami w minutę z wóżkiem z dzieckiem.

Człowieku, ile razy mam Ci powtarzać, że nie chodzi o zaznaczony na mapie odcinek? Cały czas mówię o dojściu do przejścia dla pieszych. Załóżmy punkt startowy jako wejście do Galerii Dominikańskiej. Miałam na myśli to, że poszły w stronę śluzy dla rowerów, a minutę drogi stamtąd mają przejście dla pieszych.
  • Odpowiedz
Człowieku, ile razy mam Ci powtarzać, że nie chodzi o zaznaczony na mapie odcinek? Cały czas mówię o dojściu do przejścia dla pieszych. Załóżmy punkt startowy jako wejście do Galerii Dominikańskiej. Miałam na myśli to, że poszły w stronę śluzy dla rowerów, a minutę drogi stamtąd mają przejście dla pieszych. Już rozumiesz? Cały czas mówię o odcinku, który zaczyna się śluzą dla rowerów, a kończy się początkiem przejścia dla pieszych.

@Leilhani
  • Odpowiedz
@Slonx:

1. Zgadza się, to nie to samo, co zwykła droga rowerowa. To skrzyżowanie, przez które miały pełne prawo pójść najkrótszą drogą.

Masz prawo jazdy, więc dla własnego bezpieczeństwa doczytaj, dlaczego nie mogły sobie pójść pasem dla rowerów przez środek skrzyżowania. I mam nadzieję, że nigdy Cię nie spotkam na drodze. To tyle.
  • Odpowiedz
@Slonx: ja nie nawidze tylko tych bez kultury, którzy nie majac miejsa ani warunków utrudniają życie innym, bo sa tacy fit i zdrowi bo jadą na rowerku. A u mnie w wypizdówku małym jest takich sporo bo są tylko 2 małe trasy rowerowe (obie na obrzeżach miasta) i to naprawde wkurza. Nawet moj wujek, ktory mieszka w Wawie i tam jezdzi rowerem mowi, ze u nas nie ma na to
  • Odpowiedz
a w tym tunelu nie ma windy lub specjalnych podjazdów dla wózków czy jak?

@chrominancja: Windy nie kojarzę, może są przy wyjazdach na przystanki. Są na schodach podjazdy dla wózków, ale dosyć strome.
  • Odpowiedz
@a3ViYQ: to trzeba nagłośnić!!!! Ścieżka rowerowa jest tylko dla rowerów! Nie ma tłumaczenia "ale ja mam dziecko w wózku". C--j mnie to obchodzi. Nikt jakoś sie nie ładuje na ulice bo tak... U mnie w mieście tak samo niestety.
  • Odpowiedz
@Slonx:

Tak jak pisałem, podeprzyj swoje opinie jakimiś przepisami, albo przestań zawracać mi głowę.

Mam jeszcze specjalnie wyszukiwać konkretnego przepisu, bo go nie znasz? Równie dobrze mógłbyś iść przez skrzyżowanie pasem ruchu dla aut. Robisz tak?
  • Odpowiedz
@Leilhani:

Mam jeszcze specjalnie wyszukiwać konkretnego przepisu, bo go nie znasz?

No właśnie tak, to ja mam sobie sam cokolwiek udowadniać, bo sądzisz, że się mylę? Daj jakiś argument, a nie "tak jest i
  • Odpowiedz
Ale tylko cos powiedz takiej jednej królewnie z drugą, to mało co z łapami nie wyleci. Raz prawie mnie madka by zrzuciła z roweru, strach się odezwać xd
  • Odpowiedz
@Slonx: Twoje argumenty wydają się być logiczne, ale na schodach do przejścia podziemnego są zjazdy dla wózków, myślę, że każdy policjant by powiedział, że co z tego że karkołomne, skoro są. Czy sąd przyznałby mu rację? Bardzo byłbym ciekaw jakiegoś eksperta, ale nie domorosłego, a takiego, który wyrokuje w takich sprawach.

W wielu zapewne miastach jest jeszcze masa takich reliktów PRL-owskiego myślenia o mieście, gdzie to kierowca miał mieć wygodnie,
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Paula04: a ja "nie nawidze" pieszych świętych krówek z--------------h po ścieżkach dla rowerów bo tak trudno przejść kilka centymetrów w bok a potem z ryjem.
  • Odpowiedz
@a3ViYQ: dokładnie na tym skrzyżowaniu jechałem kiedyś samochodem od strony kołataja prosto w kierunku galerii dominikańskiej, jakie było moje zdziwienie gdy po mojej prawej stronie na pasie dla rowerów z naprzeciwka pojawiły się dwie rowerzystki...
  • Odpowiedz