Aktywne Wpisy

DoubleAxxis +151
źródło: temp_file1822743366629451477
Pobierz
SmiecGnoj +69
Przyszłość jest teraz.
Kupiłem sobie używanego Kindla, zrobiłem jailbreaka, wgrałem koreadera, zainstalowałem "assistant.koplugin" i podałem mu darmowy klucz do gemini 2.5 flash z ai.dev.
Teraz mogę zapytać kto jest ojcem kogo gdy pogubie się podczas czytania książki i LLM mi ładnie wytłumaczy i mogę z nim analizować treść ksiązki z poziomu Kindla za darmo, nie wyzywa mnie od debili jak czegoś nie łapie.
#czytajzwykopem #sztucznainteligencja
Kupiłem sobie używanego Kindla, zrobiłem jailbreaka, wgrałem koreadera, zainstalowałem "assistant.koplugin" i podałem mu darmowy klucz do gemini 2.5 flash z ai.dev.
Teraz mogę zapytać kto jest ojcem kogo gdy pogubie się podczas czytania książki i LLM mi ładnie wytłumaczy i mogę z nim analizować treść ksiązki z poziomu Kindla za darmo, nie wyzywa mnie od debili jak czegoś nie łapie.
#czytajzwykopem #sztucznainteligencja
źródło: image
Pobierz

TIL kobiety nie mogą pracować w prestiżowych i dobrze płatnych zawodach xD
"Mężczyzna robiący karierę to mit. Jaką karierę może zrobić sprzedawca, pielęgniarz? czy nauczyciel"
@Ortalionowy_Rycerz: jak sama puenta może nie jest kontrowersyjna. Wiadomo, że mając ciekawe życia gdzie mamy wiele hobby i rozrywki to dzietność będzie spadała.
Za to oburzanie się na to, że ktoś prowadzi styl życia, który nie zawiera dzieci to debilizm. No i teza, że zdecydowanie się na dziecko to odpowiedzialność to oczywiście głupota. Wiele ludzi rezygnuje z płodzenia dzieci(lub więcej niż jedno) bo
@Ortalionowy_Rycerz: bardzo spłyca dyskusję o rodzicielstwie i dzietności. Kontr do wymienionych zjawisk jest wiele:
- "niechęć młodych ludzi do dojrzałości" - lepiej jest, gdy właśnie ludzie podejmują decyzję o rodzicielstwie w sposób odpowiedzialny (jakość > ilość, chyba, że mamy w dupie życie narodzone)
- "przedkładanie sukcesu zawodowego nad macierzyństwo przez kobiety" - jw., zapewnienie stabilności finansowej przed narodzinami dziecka to odpowiedzialny krok
- "często korzysta z antykoncepcji"