Wpis z mikrobloga

Jak ja nienawidzę stereotypowych Polaczków! Chcę wynająć kawalerkę w Warszawie. Dzwonię z zapytaniem, czy nie ma schodów, bo jestem niepełnosprawna i poruszam się na wózku. Co słyszę w odpowiedzi? "Obawiam się, że jak jest Pani niepełnosprawna to nie będzie miała Pani pieniążków na czynsz". Opada wszystko, co może człowiekowi opaść. Bo oczywiście niepełnosprawny musi być biedny i upośledzony umysłowo skoro nieświadomy, że za mieszkanie trzeba płacić. Ludzie ocknijcie się i nie róbcie wiochy. W końcu mamy XXI wiek.
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hangover: Istnieją i to ludzie prowadzący agencję nieruchomości specjalizującą się w apartamentach, a nie jakiś Janusz wynajmujący kawalerkę odziedziczoną po dziadkach w przedwojennej kamienicy.
  • Odpowiedz
@maartina: no dramat. Następnym razem zaserwuj tekst o Hawkingu, to może coś trafi do pustego łba...

Istnieją i to ludzie prowadzący agencję nieruchomości specjalizującą się w apartamentach, a nie jakiś Janusz wynajmujący kawalerkę odziedziczoną po dziadkach w przedwojennej kamienicy.

ŻE CO? Teraz to już i mnie detektor zażenowania wywaliło poza skalę
  • Odpowiedz
@maartina: Wynika to z tego, że niepełnosprawnych ciężej eksmitować. Tekst o pieniążkach na czynsz to sposób na uniknięcie pozwu. Nikt cię nie pozwie za bycie chamem. xD
  • Odpowiedz
@arcxa: Dlaczego? Przecież to umowa najmu tymczasowego? Niepełnosprawnych obowiązuje to samo prawo, a ja nie chcę rezygnować ze stałego meldunku w swoim domu rodzinnym.
  • Odpowiedz
@maartina: Jak się patrzy na listy najlepiej płatnych zawodów w Polsce, to w połowie z nich wózek inwalizdzki w niczym nie powinien przeszkadzać, a w drugiej połowie nie jestem pewien, bo nie wiem co dokładnie robią.
Właściciel jest chamem i ignorantem.
  • Odpowiedz
@maartina: jako niepelnosprawna musisz miec ciezej ale ogolnie lekko tez nie jest. Preferowane dziewczyny, jedni chca studentow inni nie, jakies kontrole, wysokie kaucje, wynajecie mieszkanie od normalnego wlasciciela w dobrej cenie to jak wygrac walke z rakiem.
  • Odpowiedz
@maartina: chodzi o to, że jeżeli jesteś w grupie chronionej tj. matka z dzieckiem, niepelnosprawna, emeryt weteran ubek, to możesz po wniesieniu swocih rzeczy zmienieć zamki, przestać płacić i własciciel musi Cie sponsorowac do usranej smierci. Studenta wyjebujesz bez slowa, bo zameldowany u rodzicow
  • Odpowiedz