Wpis z mikrobloga

@Chael: Wystarczy taki jak podesłałem, ale i tak będziesz musiał oś wyciągnąć bo nie podejdziesz kluczem. Przy okazji fajna okazja na nałożenie nowego smaru na kulki. A, i jeszcze jedno, przygotuj sobie jakąś przedłużkę do klucza bo wolnobiegi (szczególnie jak było dużo jeżdżone) są strasznie mocno dokręcone.
  • Odpowiedz
@Chael: Dokładnie tak, jak napisał @WampirQQ. Po tylu latach może być ciężko :). Tam jest gwint drobnozwojowy, cały czas dokręcany podczas jazdy. W razie problemów zapsikaj gwint WD40, oprzyj koło pionowo o ścianę i z całej siły, jakimś srogim kluczem.
  • Odpowiedz
@Chael: Będziesz go serwisował? Na kulki łożyskowy, może być ŁT-43. Zapadki wolnobiegu, sprężynkę posmaruj tylko symbolicznie - tam nie może być widocznej warstwy smaru, bo z czasem zapadki mogą się do niego przykleić i wolnobieg przestanie działać. Pod gwintem nakrętki konusowej masz kilka podkładek dystansowych o rożnej grubości, złóż to w takiej kolejności jak było w oryginale.
  • Odpowiedz
@Chael pisząc 'kulki' miałem na myśli kulki piasty, bo żeby odkręcic wolnobieg musisz rozebrać piaste, inaczej nie podejdziesz kluczem. Także jak już ją rozbierzesz, odkręcisz wolnobieg , zrób przy okazji serwis piasty. Wyczyść do czysta ze starego smaru i daj nowy.

A jak już będziesz wszystko składał to pierwsze składasz piaste, a na końcu przykręcasz wolnobieg(wystarczy rękami).
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@WampirQQ trochę się nameczyłem ale jakoś daliśmy radę. 3h mi zeszło na czyszczeniu ale warto było :)

Zastanawiam się tyłka skąd takie odbarwienia?
  • Odpowiedz