Wpis z mikrobloga

@fishery: ale dlaczego? Normalne pytanie, jeżeli ma mieć samochód służbowy, którym będzie codziennie jeździć, to normalne jest, że chce go trochę dostosować pod siebie.
  • Odpowiedz
@fishery: Pytanie było o branie udziału w procesie decyzyjnym, nie o kupno pod dyktando. Powiem Ci, że w lepszych firmach pracownik ma do wyboru np. 3 modele różnych marek i sam konfiguruje sobie samochód w ramach określonego budżetu, nie do pomyślenia, co?
  • Odpowiedz
@pika_dmj: Samochód to narzędzie. Czy jest biały, bordowy czy niebieski to jeździł będzie tak samo. Podobnie jak to iż "Pan PR" wedle mnie może przewieźć dupę na spotkanie z prasą tak samo za pomocą najbardziej wypasionego audi jak i dacią logan.
  • Odpowiedz
@fishery: Samochód służbowy to oprócz narzędzia także jeden z benefitów dla pracownika. Mając do wyboru pensje trochę wyższą i słaby samochód, oraz niższą pensję z fajnym samochodem, wybrałbym drugą opcję.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@pika_dmj: No to się różnimy. Ja zasuwając na swoim przez naście lat, mimo że miałem kasę to jeździłem struclami po 5k. Powody podałem powyżej.
  • Odpowiedz
@fishery: najwyraźniej tak ;) ja wybierając auto służbowe czy prywatne wolałbym aby spełniało pewne określone przeze mnie wymagania. Ty wolisz wydać kasę na coś innego i też spoko :D niemniej pokazuję Ci tylko, że obecnie auto służbowe to już nie tylko narzędzie, bo jednak ludzi traktujących samochody tak jak Ty, jest zdecydowana mniejszość ;)
  • Odpowiedz
@pika_dmj: to zależy kiedy padło to pytanie, jak po rozmowie kwalifikacyjnej która wypadła dobrze i zaoferowano mu pracę to wszystko ok, jeżeli to było pierwsze pytanie jakie zadał po przeczytaniu ogłoszenia to jest dzbanem
  • Odpowiedz
@pika_dmj: Tak, wiem. Polski kult auta. Potem ogląda się drogówkę gdzie patrol przyjeżdża na miejsce kolizji i z lupą szuka na zderzaku uszkodzeń. Niesamowicie mnie to bawi.
  • Odpowiedz