Aktywne Wpisy

ArtBrut +294
#rosja #wojna #ukraina #wojsko #polska #granica #terroryzm #bialorus #policja #strazgraniczna
Polski żołnierz został dziś ranny po ugodzeniu nożem przez migranta próbującego pokonać barierę na granicy z Białorusią. Wcześniej ucierpieli funkcjonariusze Straży Granicznej. Jednego z nich uderzono stłuczoną butelką,kolejny został ranny po ataku narzędziem,do którego był przytwierdzony nóż.
Pierwszej pomocy żołnierzowi udzielała funkcjonariuszka Straży Granicznej. Migranci zachowywali się agresywnie,atakowali rannego i udzielającą pomocy funkcjonariuszkę. Poszkodowanego i funkcjonariuszkę osłaniano samochodami. Żołnierz został przewieziony karetką
Polski żołnierz został dziś ranny po ugodzeniu nożem przez migranta próbującego pokonać barierę na granicy z Białorusią. Wcześniej ucierpieli funkcjonariusze Straży Granicznej. Jednego z nich uderzono stłuczoną butelką,kolejny został ranny po ataku narzędziem,do którego był przytwierdzony nóż.
Pierwszej pomocy żołnierzowi udzielała funkcjonariuszka Straży Granicznej. Migranci zachowywali się agresywnie,atakowali rannego i udzielającą pomocy funkcjonariuszkę. Poszkodowanego i funkcjonariuszkę osłaniano samochodami. Żołnierz został przewieziony karetką
źródło: temp_file5359171223750658720
Pobierz
paczelok +43
#rosja #wojna #ukraina #wojsko #polska #granica #terroryzm #bialorus #policja #strazgraniczna
źródło: IMG_4652
PobierzCzy powinniśmy traktować nielegalnych imigrantów jak Izrael Gazę
- Tak, trzeba się uczyć od Żydów traktowania Arabów 79.1% (472)
- Nie, jeszcze nie teraz, może później 15.9% (95)
- Nie wiem 5.0% (30)

![[2019] Kontrola NIK miażdżąca dla Funduszu Sprawiedliwości](https://wykop.pl/cdn/c3397993/73afc27b452755263919099a7ae68f0b37401d13be4ef0765917875b246a4566,q70.png)

"Dlaczego nie powinnaś czuć wstydu, jako żeński żywiciel rodziny", czyli artykuł o tym, że kobiety zaczynają zarabiać więcej od mężczyzn. Jakieś tam statystyki z 2017 roku pokazują, że coraz częściej to kobiety zarabiają więcej od mężczyzn i że niektórym kobietom się to nie podoba, a inne są zachwycone. Na przykład twierdzą, że zakorzeniona w nas mizoginia mówi, że atrakcyjne kobiety powinny być partnerkami mężczyzn odnoszących sukcesy (czyli lepiej zarabiającymi) i martwią się jak będą postrzegane przez otoczenie jeśli ich partnerzy zarabiają mniej. Ciekawe są też komentarze z Twittera, np:
Pani psycholoszka (niech to słowo się zadomowi w języku polskim, bardzo proszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)) przyznała, że często spotyka się z tym problemem wśród młodych par i że rzadko kończy się to dobrze.
I teraz najlepsze...
Stwierdziła psycholoszka.
Mój komentarz:
Jeśli mężczyzna zarabia więcej – potrzebujemy feminizmu, równouprawnienia, parytetów, upychania kobiet bez kompetencji na wysokopłatne stanowiska, i ogólnie tak być nie może. Gdy kobieta zarabia więcej – mężczyźni muszą się przyzwyczaić ¯\_(ツ)_/¯ Maczeta mi się w kieszeni otwiera.
#feminizm #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski #zonabijealewolnobiega
Żeby nie było,to ja mam dziwne uczucie wstydu jak za mnie kobieta płaci,dlatego wolę pół na pół albo każdy za swoje ¯\_(ツ)_/¯
@aleks0814: To zmieńmy sytuację:
"Zarabiasz mniej od swojego mężczyzny? Cóż, przyzwyczaj się". Przypominam, że mityczny "pay gap" jest nadal tematem numer 1 wśród ruchów feministycznych i nie tylko.
@MonitoringMediow: Mniej zwycięstwa, bardziej samej rywalizacji. Tylko na sprawiedliwych warunkach...
Tyle ¯\_(ツ)_/¯
Mnie to nie przeszkadza
Też uważam dzisiejszy feminizm za abominacje i argument,że faceci zarabiają więcej na tym samym stanowisku za pomyłkę. Faktem jest,że teraz przy rekrutacji za bycie kobietą dostaje się dodatkowe punkty.To jest dopiero równouprawnienie.( ͡° ʖ̯ ͡°)
@dolOfWK6KN:
Chyba nie do końca rozumiesz sytuację xD
Potrzeba feminizmu gdy z powodu dyskryminacji kobiety nie są zatrudniane pomimo odpowiednich kwalifikacji, albo zarabiają mniej na tym samym stanowisku. Nikt nie mówi że nauczycielka ma zarabiać tyle co prezes