Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 113
dobra, zero słodyczy, cukru i przetworzonej żywności od dziś, k---a nigdy nie byłam tak zdesperowana swoją wagą
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@analogiczna Podstawą do tego, żeby mówić, że ilość posiłków w kontekście wagi ciała z zachowanym jednakowym bilansem energetycznym jest fizyka. Jeśli w ciągu dnia spalisz x kalorii i zjesz x kalorii nie będziesz tyła ani chudła. Tak jak samochód możesz zatankowac raz lub 10 razy ale jeśli sumarycznie obie wartości będą równe, przyjedziesz tyle samo kilometrów.

Posiłki i ich rozkład mogą wpływać na samopoczucie, co może przekładać się na zwiększoną/zmniejszoną aktywność
  • Odpowiedz
@analogiczna Wkleiłaś zły przykład. Na diecie IF można nawet tyć, jeśli będziesz przyjmowała zbyt dużo kalorii. Tak samo jak w każdym innym modelu żywienia. IF jest pomocna, jeśli nie liczy się przyjętych kalorii. Wtedy w te kilka godzin ciężej zjeść więcej niż się powinno. I to jest założenie tej diety. Chudniesz, bo jeszcze mniej niż powinieneś. Kropka. Jesz mniej, niż powinieneś, bo stosujesz taki i taki model żywienia. Mylisz co jest
  • Odpowiedz
@lukija: Wbrew pozorom to nie jest nawet takie trudne. Sam też postanowiłem z dnia na dzień przestać jeść słodyczy, w ogóle słodkich rzeczy. Choć ciężko było zrezygnować z trzech łyżek cukru do kawy. Minął miesiąc i już kawa z 1.5 łyżki jest dla mnie za słodka. Więc życzę Ci trzymania się w swoim postanowieniu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
O JEZU NIE SPODZIEWAŁAM SIĘ CZEGOŚ TAKIEGO XD nawet bez tagu to pisałam
może się odniose do paru wypowiedzi

@xhxhx: właśnie w tym problem, że jestem wege i często robię kotlety na zapas, później wkładam je do bułki z jakimiś warzywami, ale czy to takie kaloryczne... no nie wiem
co do słodyczy to nie jem aż tak dużo, ale kocham z rana 3 łyżeczki brązowego cukru do kawy,
  • Odpowiedz