Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1389
Zastanawiam się ile osób włącznie ze mną w dniu wczorajszym nie dało prezentu matce. Ja czuję się z tym dobrze, bo dzień wcześniej była awantura o g---o, a wczoraj z samego rana zostałam wyzwana od suk i szmat, bo nie mogła znaleźć ładowarki. Potem poskarżyła się ojcu, że ŚMIAŁAM ŚMIEĆ POJECHAĆ DO SCHRONISKA WYPROWADZIĆ PIESKA, a nie zawieźć ją na chlanie do brata (to nic, że nawet o czymś takim nie słyszałam, a przed wyjazdem pytałam babci, czy chce do tego brata jechać) i ojciec zadzwonił z o--------m. Miałam jej co prawda coś kupić, ale ostatecznie skończyło się na prezencie dla babci, bo to ona mnie wychowała, pokazywała świat i nigdy nie potraktowała mnie jak śmiecia pokazując, że wóda i p--o są ważniejsze.
  • 293
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Twinkle: Przecież większość marketów przyjmuję od ręki i masz w nich pewność że wypłata będzie na czas i nie będzie problemów z ubezpieczeniem.
  • Odpowiedz
należałoby swojemu rodzicowi pomóc

@sing: Tylko problem jest w tym, że ten rodzic musi chcieć pomocy. Mój miał w dupie więc go olałem i nie utrzymuje kontaktu.
  • Odpowiedz
  • 3
@PomidorovaLova: ale ona woli narzekać niż coś z tym zrobić...
@Hannahalla: o co chodzi z tym koksem?@Twinkle: jak dla mnie szukasz wymówek aby nic nie zmienić. Co to za DG masz że wychodzisz na zero? Przecież to głupota jest, idź na etat i już masz to 1600 do przodu
  • Odpowiedz
@Twinkle: trochę mi ciężko wierzyć w obecnych czasach jak ktoś mówi o problemie wyprowadzki... miejsce w pokoju czy pokój da się ogarnąć nawet za 600 zł, za kolejne 500-600 da się jakoś wyżyć, a za byle g---o płacą 2k więc wystarczy tylko trochę chcieć i można się szybko uwolnić z patoli.
  • Odpowiedz
  • 0
@CloudNeine: W moim mieście nawet nie działają chyba takowe. ( ͡ ͜ʖ ͡)
Mam robotę, ale mam też długi.

@KRISSVector: Z tym nie ma chyba jakichś większych problemów ogólnie, po prostu idzie się i się zrzeka.

@
  • Odpowiedz
@Twinkle: na świat się nie pchałaś, nic się twojej matce nie należy z tytułu tego że cię urodziła - na to by być mamą trzeba sobie zasłużyć, wychowaniem, troską i miłością - słusznie że jej nic nie dałaś - porozmawiaj z nią szczerze - może coś ją ruszy
  • Odpowiedz
na pewno nie jest to banalne w sytuacji w której płacisz rodzicom za mieszkanie

@Twinkle jesli chcesz, znajdziesz sposób, jeśli nie chcesz, znajdziesz sto wymówek. równie dobrze możesz znaleźć pokój i płacić za jego wynajem obcej osobie, na jedno wyjdzie, a odetniesz się od toksycznej rodziny, ale najwyraźniej masz syndrom sztokholmski albo coś tego typu i patologiczne akcje z twojego domu cię nakręcają do życia, skoro nie chcesz ich uciąć
  • Odpowiedz
  • 0
@LajfIsBjutiful: Z punktu widzenia prawa.
Ja nawet sobie nie wyobrażam momentu w którym miałabym do nich wrócić, dlatego tyle się zbieram, bo chcę tego uniknąć.

@powiedz: Podziwiam.

@qhardyq: Ja p------ę, gościu, czy ja piszę że długi
  • Odpowiedz
  • 0
@Twinkle dasz i wyposażysz mieszkanie? Pokój sobie opłacić możesz. Nawet dwójkę, mieszkając z kimś. W każdym większym mieście pracy jest od mnóstwo. Wolisz żyć tak jak teraz? Czyli tak źle nie jest.
  • Odpowiedz