Wpis z mikrobloga

#ufik78news #javascript #programowanie #webdev

00. Link - npm audit: identify and fix insecure dependencies

01. Link - Sending Web Push Notifications from Node.js

02. Link - I never understood JavaScript closures

03. Link - Learning Web Development? These Skills Will Make You Stand Out

04. Link - The Relative Units of CSS

05. Link - Working with stdout and stdin of a child process in Node.js

06. Link - Blazing fast flame graph tool for V8 and Node

07. Link - Conversations with a six-year-old on functional programming

08. Video - Using Node.js to Build for the Enterprise

Wołam:
@tRNa, @Internatka, @Init0, @arba, @Internatka
u.....8 - #ufik78news #javascript #programowanie #webdev

00. Link - npm audit: ide...

źródło: comment_oTMzpovhRZIvNdYK6tZwoWMwsie1vwLf.gif

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@warning_sign: jestem użytkownikiem polskojęzycznego portalu.

Dobrze by było włożyć choć odrobinę wysiłku i przetłumaczyć tytuły, dać coś od siebie. Bo jak taka lista się przyjmie to zaraz będzie wysryw list z byle kopiami. Co za problem zrobić bota, który kopiuje byle co z RSS-, Reddita czy innego agregatora?

Czemu te listy co teraz są, to są wartościowe? Właśnie dlatego że ktoś wkłada w nie minimum wysiłku. Bo tak to przecież
  • Odpowiedz
@mk321:

1. Nie, nie będę tłumaczył tytułów, bo uważam, że jest to bez sensu gdyż same artykuły są po angielsku.
2. Nie wiem czy jest możliwe istnienie w branży IT bez znajomości chociaż podstaw języka angielskiego.
3. Chyba źle zrozumiałeś koncepcję Mikrobloga. Jak sama nazwa wskazuje to mikro blog. Mogę tu wrzucać nawet opisy konsystencji mojej kupy codziennie w innym języku i będziesz musiał z tym żyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
1. Nic nie będę nikomu mówił. Niech każdy robi sobie jak chce.

2. Masz bardzo rozkazujący tryb wypowiedzi: "Idź na Reddit", "Powiedz to innym", "Zacznij pisać wszystko po angielsku". Nie, nie będę pisał wszystkiego po angielsku z wielu powodów. Pisanie tytułów po polsku spowoduje tylko i wyłącznie to, że ludzie którzy nie znają angielskiego, przeczytają tylko tytuł i na tej podstawie będą mieli szczątkowe informacje.

3. Jednak jedno udało Ci się osiągnąć - nie
  • Odpowiedz
@Internatka: Wiesz tu chodzi o to, że nawet gdyby inaczej napisał ten komentarz to może nawet czułbym się jakoś zmotywowany do robienia jakiś dodatkowych opisów po polsku. Jednak komentarz @mk321 brzmiał: "rób tak a tak, a jak nie to wypad stąd" i to mnie dość mocno poruszyło.
Ktoś też kiedyś zasugerował, żeby robić pustą linię pomiędzy linkami, żeby było łatwiej kliknąć na mobilnej aplikacji. No właśnie zasugerował a nie
  • Odpowiedz