Aktywne Wpisy
Czym jest miłość według Ciebie? Luźna gadka, zapraszam każdego do dyskusji :P
#zwiazki #milosc #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #przegryw #redpill #blackpill #psychologia
#zwiazki #milosc #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #przegryw #redpill #blackpill #psychologia

Co trzeba mieć w głowie w dzisiejszych czasach żeby mając inżyniera robić na politechnice? Pytam poważnie. Zwłaszcza młodych typów. Bo tych starych dziadków 50 lvl to jeszcze jestem wstanie zrozumieć bo to były inne czasy. Ale teraz? Jest typ co ogarnia jakieś poj3bane rzeczy pyka w chśj nudnego cada , ogarnia tabelki dla ultra nerdów z autyzmem, umie matlaba co jest poj3bany. I co skłania takiego 30 lvl że zostaje na uczelni?

Wszedłem na fb Korwina. Oczywiście wielki wolnościowiec JKM nie zauważył wielotysięcznych protestów w Rosji przeciwko ograniczeniu wolności w internecie. Protestów rozgonionych siłowo za pomocą pałek oraz kopania i bicia pięściami przez formacje paramilitarne i nieokreslonych cywili - przy 1500 zatrzymanych. I to przy pokojowym proteście. U nas na zadymach tylu nie zatrzymują.
No, ale trzeba byłoby skrytykować Putina, który według JKM ''byłby świetnym prezydentem Polski'' (gdyby w Polsce rządził Putin to protesty przeciwko ACTA zostałyby spacyfikowane). Kto wie, może wtedy już nie zaprosiliby JKM na propagandowy wyjazd na Krym.
Korwin chetnie sie wypowiada gdy trzeba poprzeć Rosje - a to krytykuje bazy NATO jako agresywne zachowanie wobec Rosji, a to mówi o snajperach z Majdanu szkolonych w Polsce, a to broni Rosji w sprawie otrucia byłego szpiega w Londynie, a to używa naciaganego argumentu dla debili, że Rosja nam nie zagraża bo nie ma z nami sporu granicznego (tak jakby wojny wybuchały tylko z tego powodu). A gdy w Rosji dzieje się coś negatywnego z punktu jego poglądów to cyk - żaluzje zasłonięte.
..
#rosja #polityka #neuropa #4konserwy #korwin
@szurszur: Korwin po prostu lubi kłamać - twierdzi np. że Niemcy mają cały czas do nas roszczenia terytorialne
A co do Rosji - od zawsze ma ona talent do zjednywania sobie ludzi którzy potem stają się agentami jej wpływu na społeczeństwa.
@stjimmy: On używa też retoryki pasującej z gier strategicznych w których toczy się wojny aby podbijać kolejne i przyłaczać do swojego państwa kolejne regiony i to jest głowny cel tych gier.
Tymczasem dzisiaj wojny wybuchają z innych powodów niż roszczenia terytorialne. Ile wojen prowadziły USA w XX-XXI wieku z powodu roszczeń terytorialnych?
Dlatego gdy
Komentarz usunięty przez autora
@szurszur: i to wszystko było w odstępie roku xD ale oczywiście Korwin jest tym politykiem "co nie zmienia zdania"
https://www.google.com/amp/www.gazetaprawna.pl/amp/803580,miller-korwin-mikke-i-siwiec-na-bankiecie-w-ambasadzie-rosji-nic-mi-nie-wiadomo-ze-polska-jest-z-tym-krajem-w-stanie-wojny.html?source=images
Jesteś niby wolnościowcem, prawdziwym prawicowcem, NA KI #!$%@? MASZ USPRAWIEDLIWIAĆ DZIAŁANIA ROSJI? Kraju który ani z wolnością nie ma nic wspólnego, ani z żadnymi ideałami pokrewnymi, jedynie z siłą i to tą brutalną, mało szlachetną. Gdzie tu sens? Po kiego #!$%@?? Dla kontrowersji? Dla pieniędzy?
Popieranie Chin i powielanie mitu wolnego rynku tam jeszcze z punktu widzenia Polaka rozumiem. Nic nam nie zrobili, mają
@iAmTS: Żeby to był jeszcze jakiś pojedynczy przypadek. Ale on to robi systemowo i ja tu podąłem tylko kilka przykładów, które mi przyszły do głowy. A
Czyżby po prostu starość? Kult siły i czasy w których się wychował? Pałowali źle, bo mnie, a nie dlatego że brzydko tak? Zabierali wolność bo mnie, a nie że tak nie wolno? Gryzie mi się jak cholera ta "prawackość najczystsza z możliwych" i miłość do Putinowicza.
Do tego popieranie jakiegoś tam "wroga Polski" czy kraju ze sprzecznymi interesami, bo robi coś dobrego, szlachetnego,
Komentarz usunięty przez autora
Akurat USA ma za sobą wojny terytorialne bo nie ma takiej potrzeby. Co nie znaczy, że takie wojny nie mają miejsca. Przykładem jest np turecka operacja Gałązka Oliwna czy zajęcie Krymu przez Rosję.
@szurszur: Nic nie zanegował. Jedno i drugie zdanie jest prawdziwe i nie ma tu sprzeczności. Ale jak ktoś ma tezę z góry
@Jah00: Nie słusznie. Przegralibysmy i tak.
@Jah00: Ale własnie komentuję róznicę w jego niewymusoznych komentarzach na temat Rosji. Jest aktywny gdy jej broni, a gdy trzeba skrytykowac to już nie.
@szurszur: Mocno dyskusyjne.
@szurszur: Oczywiście, bo krytykować nie musi, gdyż robią to wszyscy dookoła łącznie z tobą i z PISem na czele.
@szurszur: To nie my tylko ewentualnie UE albo NATO. Z nami Rosja w ogóle nie ma ochoty ani potrzeby rozmawiać.
Chociaż, brak traktatu pokojowego, a jedynie traktat graniczny, mogą na to wskazywać.
@Szykotym87: wiem, dlatego Korwin kłamie. W traktacie zawarto także treść, że żadna strona nie ma pretensji terytorialnych do 2, ani teraz ani w przyszłości. Korwin też lubił bajdurzyć o niemieckiej konstytucji , że zawiera ona pretensje terytorialne (!)