Aktywne Wpisy

Nie_fair +8
Zastanawiam się czy istnieje jakaś alternatywa jedzenia tzn jakiś produkt w formie płynnej albo w tabletkach który zawiera wszystkie składniki potrzebne do podtrzymania funkcji życiowych ale żeby nie miało zbytnio smaku i zapachu, chodzi mi o to by odzwyczaić się od tradycyjnego pokarmu który wymaga przyrządzenia i dodawania składników oraz wymaga czasu na spokojne spożycie.
Niby są te koktajle huel ale czy można wyłącznie na nich opierać swój tryb odżywiania ? Jakieś
Niby są te koktajle huel ale czy można wyłącznie na nich opierać swój tryb odżywiania ? Jakieś

hirek_gawron +623
stop ŻAby czAs
źródło: temp_file9059966850227305279
Pobierz

Siemanko.
Zastanawiałem się nad nowym piecem i wykminiłem taki zestaw : https://www.morele.net/inventory/info/929b514c
[morele tylko poglądowo, dla ułatwienia ustawienia cenowego bo i tak będę polował na u----i]
Czas na detailsy :
Wymagania [wg piorytetów od najważniejszego]:
- Możliwość w miarę sprawnej obróbki audio/wideo i sprawny zapis/encodowanie.
- Cicha praca
- Póżniejsze postawienie MacOS do Final Cut Pro i Logic Pro [wg wuja Google jest kompatybilność i może się sprawdzić]
- Konfortowa rozgrywka na bezkompromisowym minimum 60fps w 1080p [4K/UHD nie wymagane]
- Streaming w 1080p60 [z gier choć i tak niezbyt wymagany, bo 720p60 też styknie ale jakby była możliwość to zawsze jakaś wartość dodana ;)]
Ze starego pieca będę miał zdatne do użycia : Arctic Accelero Xtreme IV, 2 dyski Crucial BX100 [128 i 256 gieba] i dwa HDD Toshiba P300 3TB.
Potem będzie delid 8700k i domontowanie coolera z Arctica [dlatego też wsioryba czy będzie GPU to FE czy jakiś inny OEM, byleby był kompatybilny].
Dalsze plany na rozbudowe będą takie jak dołożenie drugie tyle RAMek i paru dysków na scratche i archiwizacje [te dwa ostanie na później].
Cena na party tak do 6500 [tak jak pisałem poluje na u----i] jakby kto pytał i chciał dać alternatywne propozycje.
Ale myślicie, że styknie?
Komentarz usunięty przez autora
np. po powrocie ze sleep nie dzialala akceleracja grafiki, musialem zmieniac rozdzielczosc lub wlaczac/wylaczac monitory zeby dzialalo
- kazdy update systemu to w-------e sie grafiki i mozliwy kernel panic, do tego musisz czekac kolo tygodnia az nvidia sterowniki poprawi
- ostatnio na tony86 ktos pisal ze jest na nvidii jeszcze gorzej bo wydajnosciowo cos sie dupi, problem
A chłodzenie wydaje się być dobre (patrz punkt o delidzie) więc po co dopłacać do Dark Rocka 3/4? https://www.tweaktown.com/reviews/8320/scythe-mugen-5-rev-cpu-cooler-review/index6.html
Generalnie ja kupilem nVidie bo mam zle doswiadczenie z ati ale prawda jest taka ze obecnie w apple montuja tylko ati a sterowniki dla nvidii sa dlatego, ze iles lat