Wpis z mikrobloga

as part of their back-end

@idiot: To rownie dobrze mozesz powiedziec ze cobol jest najpopularniejszy w bankach bo kazdy ma przynajmniej "part" napisany w Cobolu.
  • Odpowiedz
To rownie dobrze mozesz powiedziec ze cobol jest najpopularniejszy w bankach bo kazdy ma przynajmniej "part" napisany w Cobolu

@Ojjojo: Tak, tak. Widzę to po ilości ogłoszeń :). Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@idiot: Ja sie naprawde pytam co teraz pisze sie w php. Bo wszystko co widze to utrzymanie starego kodu i jakies drobne poprawki.
Wordpress jest napisany w php i dlatego masz taka statystyke. Ale oni tez caly czas mowia o przejsciu na js.

Widzę to po ilości ogłoszeń

@idiot: W php wcale nie ma duzo ofert.
  • Odpowiedz
OK, Wordpress winduje popularność PHP. No i co?

@idiot: No i to ze worpress jest juz napisany. I faktycznie jest na x% stronach, ale ten kod jest praktycznie zamrozony. Dlatego ta statystyka nic nie daje. Moze byc nawet na 100% a nie byc kompletnie rozwijany. Rozumiesz? Rozumiesz dlaczego porownalem to do Cobola?

Bash jest praktycznie na kazym linuksie. Ile jest w nim ofert pracy. Bo wychodzi na to ze bash
  • Odpowiedz
@idiot: Postawiles teze to ja udowodnij. Ja tylko zadalem pytanie na ktore kompletnie nie potrafisz odpowiedziec albo po prostu go nie rozumiesz.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ojjojo PHP ma od groma gotowego softu, cmsy, blogi, sklepy. W innych językach webowych jest tego niewiele więc większość projektów się w tym pisze. Nie jest natomiast popularny wśród startupów a te robią najwięcej szumu
  • Odpowiedz