@Shmit: @Shmit: O kurde. No właśnie - podobne podejście miał ten mój znajomy, jesteś upośledzony na tym samym levelu. Wiesz czemu się bierze auto w leasing? Czym jest amortyzacja kosztów?
Ponadto, auto nie jest do kozaczenia, jakbym chciał to bym gotówkę dość szybko uzbierał - ale jaki jest sens pozbywania się gotówki?
Auto nie jest do kozaczenia. No, może jest jak masz 19 lat. Mnie auto ma wozić z punktu
@rybsonk: o patrz wypożyczyłem sobie apartament xD #!$%@? ze na dwa dni ale się pochwale ze MAM xD podobnie widzę tutaj i wszędzie ludzi którzy się chwała tym co maja w leasingu. Kiedy do was dotrze ze tylko wynajmujecie a nie macie
@zamak: nie obrażaj mnie ze jestem upośledzony jeśli nie umiesz jak człowiek pisać. Wiem co to amortyzacja wiem co to leasing ale nie pojmę nigdy chwalenia się tym ze się płaci mały ułamek wartości miesięcznie a obnosi się z tym jakby za gotówkę sie kupiło xD
@Shmit: Bo kupno za gotówkę wyznacznikiem bogactwa czy statusu. Nie chce Cię obrażać i przepraszam za to, ale po prostu nie pojmuje takiego podejścia. Skoro wzięcie auta w leasing to taka kaszka z mleczkiem, to czemu tak duży odsetek osób jeździ 20 letnimi autami?
I o co Ci chodzi z tym obnoszeniem się? To, że jeżdzę nowym autem to jest obnoszenie się?
@Shmit: Ponadto, mi pasuje fakt, że wynajmuje (choć mogę na koniec wykupić i będzie wtedy moje, tylko po co? ). Za 3 lata leasing się skończy, auto oddam, wezmę kolejne, nowe - i będę zadowolony.
A co do Twojego porównania z apartamentem. Rozumiem, że ludzie którzy mają kredyt na mieszkanie też nie mogą mówić, że to ich mieszkanie?
@zamak: Ludzie jeżdżą takimi starymi autami bo : 1. Maja wywalone bo to tylko auto 2. Nie maja działalności żeby brać leasing 3. Chcą posiadać a nie wynajmować 4. Pewnie więcej powodów by się znalazło. Jezdzij czym chcesz ale wrzucanie tutaj czy gdziekolwiek indziej for auta w leasingu jest po prostu śmieszne.
Swoją drogą trzeba delikatnie mówiąc nie rozumieć ekonomii, by bólodupić o leasingi. Po cholerę wywalać załóżmy 300 tysięcy na samochód, co jest bądźmy szczerzy - niewygodne, gdy można po prostu płacić te 5.000 miesięcznie i cieszyć się nowym samochodem, za 3 lata wymienić go na coś nowego, by nie jeździć staruchem i tak dalej. Kupowanie na siłę za gotówkę jest po prostu cholernie nieekonomiczne. Mówię oczywiście o osobach, które prowadzą działalność gospodarczą.
@kiedys-bylem-mlodszy: RS3 i RS6 w avancie mi się marzą (RS3 bez avanta może być), są po prostu piękne. Zazdro mirku, szerokości i jak najwięcej frajdy, bo dźwięk silnika to to autko ma piękny!
@FREEQ: dzięki, jeździłem m2 i chce Cię zabić na prawie każdym zakręcie a a45 mi się nie podoba ( ͡°͜ʖ͡°) @beniu89: @kiedys_bylem_fajny: dzięki! ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
Audi RS3, 400HP, 2018.
Chwalę się przy majówce i jadę nad jezioro ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Ponadto, auto nie jest do kozaczenia, jakbym chciał to bym gotówkę dość szybko uzbierał - ale jaki jest sens pozbywania się gotówki?
Auto nie jest do kozaczenia. No, może jest jak masz 19 lat. Mnie auto ma wozić z punktu
I o co Ci chodzi z tym obnoszeniem się? To, że jeżdzę nowym autem to jest obnoszenie się?
@zamak: a jaki jest inny powód posiadania samochodu? :o zaraz mu światopogląd przewrócisz
A co do Twojego porównania z apartamentem. Rozumiem, że ludzie którzy mają kredyt na mieszkanie też nie mogą mówić, że to ich mieszkanie?
TYLKO GOTÓWKA I ZŁOTO!!1111
Nie ma działalności - można wziąć kredyt na auto, żadna wymówka - przecież to tylko 1,2,3 tysiące miesięcznie.
Spadam umyć moje nowe auto, później wrzucę fotkę na wykop ;)
@FREEQ: a klienci indywidualni już nie?
@beniu89: @kiedys_bylem_fajny: dzięki! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Dlatego jesteście i będziecie biedakami, nawet mi was nie żal
@kiedys-bylem-mlodszy: 400 kucy to nic w prównaniu do mocy bólu dupy jaki wywołuje u plebsu XD