Wpis z mikrobloga

Mirki mam problem z routerem Sagemcom F@st 2704. Dzisiaj z niewiadomych przyczyn Internet przestał działać. Na routerze mruga cały czas dioda z "ptaszkiem". Dodatkowym problemem jest to, że nawet po resecie, nie mogę się podłączyć po LAN-ie, do interfejsu obsługi routera - dziwna sprawa. Zgłosiłem to do orange, ale chciałbym się dowiedzieć, z czym może być związany taki problem.

#router #internet #orange
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pepepanpatryk: Przyczyny mogą być dwie - coś z linią, albo coś z modemem. Z racji tego, że ten modem jest wiekowy i od dawna wycofany z obiegu, to spróbuj na jakimś innym czy złapie Ci synchronizację. Jeżeli tak, to modem do wymiany, jeżeli nie, to coś się podziało z linią.
  • Odpowiedz
@OrangeEkspert: nie udało się. Jest problem na linii, a udało mi się to ustalić tylko z tego względu że znajomy znajomego ma znajoma która pracuje w Orange... Niestety jakość waszej obsługi, informowanie klienta jest na poziomie żenującym.

Dzisiaj 6 dzień bez dostępu do Internetu.

W tej chwili to mnie już tylko interesuje, gdzie mogę złożyć reklamację. Zwłaszcza że pracuje zdalnie, a bez dostępu do sieci musiałem wziąć urlop.
  • Odpowiedz
@pepepanpatryk: Przykro nam, że sprawa do tej pory nie została załatwiona. Każde uszkodzenie staramy się usunąć w możliwie najkrótszym terminie. Niestety z przyczyn niezależnych od nas czas naprawy może być wydłużony. Postaramy się aby jak najszybciej rozwiązać problem. Prosimy o cierpliwość.
  • Odpowiedz
Dlaczego nie udzielacie takich informacji?

@pepepanpatryk: Nie udziela się takich informacji ze względu na ochronę tajemnicy firmy.

Jest problem na linii, a udało mi się to ustalić tylko z tego względu że znajomy znajomego ma znajoma która pracuje w Orange...

Ten pracownik Orange wszedł na słupa? Nie chce mi się za bardzo wierzyć. Sprawdzałeś co się dzieje na innym modemie?
  • Odpowiedz
@GratisLPG: Nie, nie sprawdzałem...tak sobie strzeliłem że problem na linii. Oczywiście, że sprawdzałem.. Jest problem bo został przekopany kabel, a uszkodzenie zostało zabetonowane(!), pod budowane na działce prywatnej ogrodzenie.
  • Odpowiedz