Mirki mam problem z routerem Sagemcom F@st 2704. Dzisiaj z niewiadomych przyczyn Internet przestał działać. Na routerze mruga cały czas dioda z "ptaszkiem". Dodatkowym problemem jest to, że nawet po resecie, nie mogę się podłączyć po LAN-ie, do interfejsu obsługi routera - dziwna sprawa. Zgłosiłem to do orange, ale chciałbym się dowiedzieć, z czym może być związany taki problem.
@pepepanpatryk: Czy udało Ci się rozwiązać problem. Jeśli nie prosimy spróbuj przywrócić modem do ustawien fabrycznych i na nowo go skonfigurować. Jeśli nie prosimy o sygnał postaramy się pomóc.
@pepepanpatryk: Przyczyny mogą być dwie - coś z linią, albo coś z modemem. Z racji tego, że ten modem jest wiekowy i od dawna wycofany z obiegu, to spróbuj na jakimś innym czy złapie Ci synchronizację. Jeżeli tak, to modem do wymiany, jeżeli nie, to coś się podziało z linią.
@OrangeEkspert: nie udało się. Jest problem na linii, a udało mi się to ustalić tylko z tego względu że znajomy znajomego ma znajoma która pracuje w Orange... Niestety jakość waszej obsługi, informowanie klienta jest na poziomie żenującym.
Dzisiaj 6 dzień bez dostępu do Internetu.
W tej chwili to mnie już tylko interesuje, gdzie mogę złożyć reklamację. Zwłaszcza że pracuje zdalnie, a bez dostępu do sieci musiałem wziąć urlop.
@pepepanpatryk: Jeżeli nie przekazałeś zgłoszenia w opisanej sprawie w dniu dzisiejszym możesz je przesłać za pomocą aplikacji Mój Orange lub przez czat. Tutaj znajdziesz szczegóły https://oran.ge/2wtCEvK
@OrangeEkspert: Właśnie dowiedziałem się, że naprawa została przesunięta na 19 maja. Przecież to jakieś kpiny!!! Jak ja mam pracować??? Wszyscy w orange umywają ręce i mają totalnie wywalone na klienta.
@pepepanpatryk: Przykro nam, że sprawa do tej pory nie została załatwiona. Każde uszkodzenie staramy się usunąć w możliwie najkrótszym terminie. Niestety z przyczyn niezależnych od nas czas naprawy może być wydłużony. Postaramy się aby jak najszybciej rozwiązać problem. Prosimy o cierpliwość.
@OrangeEkspert: Mi też jest bardzo przykro... Jedyne czego chce się dowiedzieć to w którym miejscu nastąpiło uszkodzenie, niestety nie ma u Państwa w firmie nikogo kompetentnego aby udzielił mi odpowiedzi na to pytanie.
@pepepanpatryk: Przykro nam ale takich informacji nie udzielamy. Mamy nadzieję, że niebawem utrudnienia miną. Przepraszamy za wydłużony czas interwencji.
@GratisLPG: Nie, nie sprawdzałem...tak sobie strzeliłem że problem na linii. Oczywiście, że sprawdzałem.. Jest problem bo został przekopany kabel, a uszkodzenie zostało zabetonowane(!), pod budowane na działce prywatnej ogrodzenie.
#bmw #alfaromeo Które auto bardziej podoba się wam wizualnie (BMW 3 330i 258km vs Alfa Romeo Giulia 280km)? I jakbyście mieli wybrać jedno z tych dwóch to dlaczego akurat te?
To na co zwróciłem uwagę - BMW lepszy infotainment, kamery, head-up
#router #internet #orange
Dzisiaj 6 dzień bez dostępu do Internetu.
W tej chwili to mnie już tylko interesuje, gdzie mogę złożyć reklamację. Zwłaszcza że pracuje zdalnie, a bez dostępu do sieci musiałem wziąć urlop.
@pepepanpatryk: Nie udziela się takich informacji ze względu na ochronę tajemnicy firmy.
Ten pracownik Orange wszedł na słupa? Nie chce mi się za bardzo wierzyć. Sprawdzałeś co się dzieje na innym modemie?