Wpis z mikrobloga

Hejka,

jest tu ktoś z #zabrze i mógłby napisać, jak się Wam tam mieszka? :) Albo ogólnie w #slask ? Myślę nad przeprowadzką i może się zdarzyć, że padnie na Zabrze. Fajnie tam jest? :>
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rupertciak: Ale dokładne info, dziękuję! :) właśnie te argumenty o patoli z Górnika też mnie średnio straszyły, bo w Krk jest to samo, ale razy dwie drużyny :D
I dzięki za info o komunikacji. I o całej reszcie :)
  • Odpowiedz
@stefeczka: Gadanie o patoli mnie śmieszy. A w jakim mieście nie ma gorszych ulic czy dzielnic? Zależy mniej więcej w jaki rejon chcesz się sprowadzić. Ogólnie centrum jest mało interesujące jeśli chodzi o życie nocne. Bary mało ciekawe, dyskoteki nie ma, koncerty w Wiatraku to w sumie dzieciarnia przychodzi sama. Dzielnice takie jak Makoszowy, Kończyce, Maciejów, Grzybowice to raczej spokojne miejsca. Bywałem na Helence dużo czasu i jakoś nie odczułem
  • Odpowiedz
@stefeczka: masz od cholery mniejszych miasteczek bez patologii a blisko szlaków komunikacyjnych :) Z tych większych według mnie najlepszy na Śląsku jest Rybnik ()
  • Odpowiedz
@stefeczka: problem jest, że u nas autobusy raczej jeżdżą głównymi ulicami i bocznymi za bardzo nic się nie wije, więc im bardziej wgłąb osiedla i dalej od głównej ulicy, tym problem może być większy. Ale jak w odpowiednim miejscu niedaleko przystanku to szybko będzie z Zabrza: Helenka, Mikulczyce, z Centrum jakieś 20 minut. Blisko na Rokitnicę też powinno być z Bytomia-Miechowic, bo to sąsiadująca dzielnica z zabrzańską Rokitnicą.
  • Odpowiedz