Wpis z mikrobloga

• 1
Mirki, jaką wersję Linuxa polecacie w przypadku przesiadki z Win10? Głównie do przeglądania stron/YT i Spotify?
#linux
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Windowsa odpale na serwerze, tablecie, telefonie, bankomacie, laptopie i lodówce.

@sogen: O popatrz, to tak samo jak Linuksa! I na tysiącu innych urządzeniach.
  • Odpowiedz
Windowsa odpale na serwerze, tablecie, telefonie, bankomacie, laptopie i lodówce.

@sogen: Chyba trollujesz, windows realnie działa tylko na bardzo ograniczonej grupie architektur i nawet na ARM-a nie ma jeszcze ogarniętego windowsa. Pokaż mi windowsa w lodówce bo ja linuksa mogę ci pokazać. W tym momencie pokaż mi nawet windowsa na telefonie xD. Zresztą w twoim smart tv, o którym wspominałeś wcześniej też siedzi linux.

Edit na switch nintendo odpalisz już
  • Odpowiedz
@sogen: ale żeś dowalił. To jest nowinka techniczna - produkt pod targi. Na normalnej lodówce sam nie będziesz w stanie tego zainstalować choćby przez ograniczenie architektury. Czekam na przykład ze swicthem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sogen: Tylko ten Nintendo Switch to oszukany, bo trzeba było kliknąć dwa razy by zobaczyć, że to ... zdalny pulpit ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie powinno dać się odpalić Windowsa na Switchu, bo to za nowa technologia, Windows działa tylko na procesorach na chyba 30 czy 40 letniej architekturze, reszta jest za nowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@fervi Nintendo switch zostało złamane w tym miesiącu, a ostanio udało się zainstalować win 10 na raspery pi które też ma procka ARM. Myślę, że niedługo tego dokonają.
  • Odpowiedz
@uppss wiadomka ;-) Nawet przy unity wolałem instalować wersję z gnome. Siła przyzwyczajeń. Z resztą jak ktoś zaczyna przygodę z Linuxem to trochę trwa zanim się człowiek przekona do własnej, "najsłuszniejszej" dla swoich potrzeb wersji pingwina ;-) Ja osobiście mam na dysku Ubuntu budgie i jak na moje potrzeby całkiem się sprawdza
  • Odpowiedz