Wpis z mikrobloga

@Cumill: U mnie na początek dobrze sprawdzał się Linux Mint. Distro jest oparte o Ubuntu. Mimo wszystko desktop Cinnamon jest dużo bardziej "oknopodobny" niż gnome lub unity w przypadku Ubuntu. Możesz też sobie obczaić kubuntu ze środowiskiem KDE. Również miłe dla oka, choć u mnie zdarzało się że trochę przycinało. Ale było to kilka lat temu i dużo mogło się zmienić ;-)
unity w przypadku Ubuntu. Możesz też sobie obczaić kubuntu ze środowiskiem KDE. Również miłe dla oka, choć u mnie zdarzało się że trochę przycinało. Ale było t

@MrJohnny: od wczoraj od wersji 18.04 już nie ma Unity, a jest GNOME.

Możesz też sobie obczaić kubuntu ze środowiskiem KDE

@MrJohnny: Nie polecam Kubuntu z KDE to tylko KDE Neon, Manjaro, Antergos, openSUSE. Kde Neon bazuje na Ubuntu i jest rozwijane przez
a z konfiguracją linucha też, połowa rzeczy nie działa - jak np mikrofon czy drukarka.

@sogen: Który mikrofon? Bo mogę ci pokazać moich 6 mikrofonów a licząc jeszcze te w laptopach to 9...

Co do drukarek to nie wiem. Ja nigdy problemów nie miałem. Wiem, że niektórzy producenci drukarek czasami rzucają kłody pod nogi. Póki co mój HP-ek i Cannon współlokatora drukują normalnie i to nawet przez wifi. Powiem więcęj przez
@uppss dziękuję Mirku, jak wrócę do domu to wieczorem sobie coś podziałam. Mam nadzieję, że pod kątem obciążenia sprzętu Linux będzie lżejszy :)
@Kryspin013 np nie działa mikrofon z zintegrowana kartą w płycie ASRock H81M-VG4 R3.0

Linuch nie chce też za bardzo wposlparcowac ze smart TV w chyba wszystkich telewizorach jakie testowalem
np nie działa mikrofon z zintegrowana kartą w płycie ASRock H81M-VG4 R3.0

@sogen: O wow, i pewnie jaszcze obwiniasz o to linuksa zamiast producenta płyty głównej? Tak jakby windows bez sterowników od producenta działał zajebiście na starcie przy jakiejś chińskiej/tajwańskiej płycie głównej?