Wpis z mikrobloga

Witam #retrocomputing #retrogaming #pytaniedoeksperta . Mam 2x voodoo 2 12MB. Teoretycznie płytki PCB są identyczne poza tym szczegółem, że jedna karta ma pamięci mocowane dwustronnie. Obie karty są sprawne, lecz nie chce mi działać SLI. Zatem pytanie jest, czy niezbędna do SLI identyczność PCB dotyczy także tego czy pamięci są mocowane dwustronnie, czy też nie? Bo jeśli nie, to nie wiem w czym problem. Windows 98 SE po kilku sekundach od uruchomienia łapie zwiechę.
  • 11
@krykoz: W sumie to zastanawia mnie ten zwis, ponieważ próbowałem swego czasu z nieidentycznymi kartami na jakichś alternatywnych driverach i system działał stabilnie, jedynie gry uruchamiały się z czarnym ekranem. Może muszę po dociskać sprzęt - niestety chwilowo śrubki mi jednej zabrakło, może w tym pies pogrzebany :D.
@Hans_Olo: Bez krosowania odpaliłem Quardo NVS400, Geforce MX200 oraz Ati mobility r9000 na jednej płycie, ale procek był za słaby i VNC to tak średnio jeśli chodzi o zdalny pulpit (lecz można znaleźć inne zastosowania).