Aktywne Wpisy
wedkarzyk +8
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
qew12 +1
Jak weszliście w programowanie? #programowanie #programista15k
Poza Ukrainą jest dużo krajów w których rozmawiają po rosyjsku, jak by co
#bol #ukraina #rozowepaski #lotwa #wroclaw
Używacie alfabetu łacińskiego i to jest big plus.
Jak już, to należy się wystrzegać krajów, gdzie język opiera się na cyrylicy (Ukraina, Rosja, Białoruś,itp.).
A Łotwa jest super, byłem kilka razy w Rydze
Komentarz usunięty przez autora
Jakby* ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Procesy polonizacyjne ludności rusińskiej głównie przez kościół katolicki i szlachectwa.
Póżniej w międzywojennych była obserwowana migracja zarobkowa z kresów PN-WSCH na Łotwę.
Z ciekawosci się spytam - jak kwestia polskich szkół tam wygląda? Z dwóch dni turystycznie w Rydze nie wyciagne takich wniosków jak Ty przez te lata( ͡° ͜ʖ ͡°)
Byłem rok temu na Łotwie (i przy okazji Litwie i w Estonii). Ryga faktycznie piękna, bardzo mi się podobała. Dziewczyny faktycznie bardzo ładne, choć Rosjanie mieszkający na obrzeżach już tak średnio (・へ・).
Ogólnie Łotwa poza Rygą i okolicami wydawała mi się trochę pusta. Na wschodzie kraju to już tylko rosyjski słyszałem i wsie oraz miasteczka wyglądały bardzo biednie (poza cerkwią), szczególnie walące się bloki.
Ludzie
Komentarz usunięty przez autora
@Blazniko życzę cierpliwości. Jesteś po prostu zbyt wyjątkowa :D
"Stalin's Cake" - mówi to Pani coś? ( ͡º ͜ʖ͡º)
W mojej się zmienił dyrektor i Polska bardzo wspiera, mi się wydaję że u niej jest przyszłość :)
U nas zachęcają na studia w Polsce i ambasada również pomaga w czym się da
Byłem ciekaw czy i tam nie 'reformuja' szkolnictwa jak na Litwie czy Ukrainie( ͡° ͜ʖ ͡°)
To udanego pobytu i życia w kraju ʕ•ᴥ•ʔ