Wpis z mikrobloga

@pablonzo: Nie dziwi mnie to. Bolidy F1 od bardzo dawna nie są już szczytem samochodowej techniki, ze względu na ograniczenia narzucone przez regulatora. Jestem przekonany że bez większego problemu dałoby się zbudować samochód robiący ten tor w minutę, tylko jaki człowiek dałby mu radę?
  • Odpowiedz
@sEB-q: ok ale nawet po ograniczeniu, pamiętaj że Porsche jedzie 24h ! bez złośliwości to Wiliams nie maił by szans ani w dojechaniu ani dogonieniu! F1 przestało się rozwijać tak mi się wydaje!
  • Odpowiedz
@mariokit: 1:44 vs 1:53 tyle oficjalne wyniki z 2017 roku. 9 sekund gdy oba pojazdy są w trybie sezonowym, pamiętaj ze silnik f1 tez nie jest przewidziany na jeden wyścig.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 49
@lubi: @MararOn: @rentonB: Tylko to nie jest tegoroczny LMP1. Porsche wycofało się po tamtym sezonie. Stwór ze zdjęcia jest zeszłorocznym Prosiakiem z lepszym aero, odchudzonym i podkręconym silnikiem specjalnie do bicia rekordów na różnych torach na świecie. Trochę manipulujący jest ten obrazek co wrzucił @pablonzo:
  • Odpowiedz
@sEB-q: ale mówisz o wyścigu. ok tryb sezonowy F1 musi wytrzymać 8-10 h? Moim zdaniem ciężko to porównać ale ten wynik robi wrażenie. Pamietajmy o takich różnicach jak opony waga (lmp1 900kg- f1 700kg czyli 200 kg więcej!).
  • Odpowiedz
@mariokit: to że robi wrażenie nikt nie podważa, ale brnięcie że bolid F1 nie byłby w stanie dotrzymać kroku 919 to chyba jakieś nieporozumienie albo zła interpretacja. Chyba ze ja coś źle zrozumiałem.
  • Odpowiedz