Wpis z mikrobloga

Nowa Zelandia to kraj, w którym zdecydowanie trudno wytrzymać dłużej za kółkiem jako kierowca... no bo kurde, jak tu się co chwila nie zatrzymywać ;) Ale z drugiej strony to idealny kraj na road trip, jeśli lubicie i kumacie tego typu zwiedzanie! My w naszym aucie z materacem przejechaliśmy obie wyspy, no bajka! Więcej zdjęć i inspiracji w linku poniżej :)

#nowazelandia #ciekiwiostka #podroze #fotografia #azylboners #podrozujzwykopem #ciekawostki
źródło: http://tropimyprzygody.pl/2018/03/31/najpiekniejsze-drogi-nowej-zelandii/
wallofwudu - Nowa Zelandia to kraj, w którym zdecydowanie trudno wytrzymać dłużej za ...

źródło: comment_yDUuGCzHv3dUJFCUxYtuRoWcXtlvZbt7.jpg

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wall_of_wudu: mam trochę odmienne zdanie, są rejony które są wyjątkowo ciekawe i trzeba się co chwila zatrzymywać, ale większość dróg w kraju, szczególnie północna wyspa i wschodnia część południowej, to nudne i powtarzalne tereny.
  • Odpowiedz
@dzafel: Północna to loteria, sporo fajnych terenów, co do Południowej to oprócz wschodniego wybrzeża, które rzeczywiście jest mało ciekawe to Południowa rządzi. Wszędzie (oprócz oczywistych Alp Południowych i Fiordlandu) znaleźć można super miejscówy, na przykład w Central Otago takie Lake Benmore ;)
  • Odpowiedz
@wall_of_wudu: Nowa Zelandia kusi mnie od kilku lat. Zjeździłem rowerem Islandię i wiem, jak to jest, gdy chce się co chwila zatrzymać na zdjęcie, chociaż widok nie zmienił się prawie wcale :)
  • Odpowiedz
@wall_of_wudu: Wszystko spoko, sam planuję kiedyś tam pojechać, tylko, denerwuje mnie ten biały asfalt - ja wiem, że to mniej się grzeje i w ogóle, ale ostatnio byłem w Poznaniu i jest tam taki odcinek drogi ekspresowej z tradycyjnym czarnym asfaltem - moje oczy odrazu odpoczęły, człowiek może się już starzeje, no ale wolę jednak tradycyjny czarny asfalt ;).

@andale: ile tych kilometrów po tej Islandii zrobiłeś? pytam
  • Odpowiedz
ile tych kilometrów po tej Islandii zrobiłeś?

@Student_AWAS: Wysepka jest niewielka, ale bardzo piękna. Wyszło 2,8 tys. km w 27 dni. Sama główna droga wokół wyspy ma 1,3 tys. km
  • Odpowiedz