Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ql00: tak, a z czasem będzie ich coraz więcej. Buduj stocznie i kotwicowiska jeśli te 110k to Twój limit, jak będziesz grał z rozumem to rozwalisz ich nawet tą jedną flotą, bo oni rzadko (ale zdarza się!) uderzają więcej niż jedną flotą naraz, więc po każdej bitwie uzupełniaj braki. Możesz też poczekać aż rozwalą inne imperia, im słabszy sąsiad, tym lepiej. To jest chyba wojną z maszynami, więc pamiętaj że
  • Odpowiedz
@Goglez: 800; ja im juz rozbilem jakies 10 flot po 100k, ale teraz ustawili sie w krytycznym ukladzie ta flota i w 3 pozostalych po 400k stoi. Od dluzszego czasu sie w ogole nie ruszaja
  • Odpowiedz
@ql00: Ruszą się jak dostaną lanie gdzie indziej, albo będą stać tam do samego końca, nie ma reguły. Pytałem o ich świat, bo jedna mocna flota jest tam zawsze (dopóki jej nie rozwalisz), a inne czasami (ale nie zawsze) lecą z odsieczą jak wykryją wroga w układzie.
  • Odpowiedz
@Goglez: przed nimi zbudowalem serie stacji po 35-40k kazda, jak sie rusza to stacje+flota daja mi pewna szanse, jak zabiore flote w inne miesjce to zanim wroce rozwala mi wszystkie stacje i zajma Ziemie :)
  • Odpowiedz
@ql00: Nigdy się nie poddawaj podczas kryzysu puki kryzys nie rozwali ci połowę twojego imperium lub jesteś w końcówce stawki wśród pozostałych imperiów, pewnie większość się poddawała lub miała na tyle silną flotę że złatwością sobie z kryzysem radzili, ostatnio kończę Achievements (zostało mi 4) przez co gram różnymi cywilizacjami nie koniecznie nastawionymi na szybki podbój i maksowanie floty i miałem z każdym kryzysem ciekawe historie gdzie byłem przodujący ale
  • Odpowiedz