Wpis z mikrobloga

@koostosh: Druga kwestia, że psychiatra od razu może doradzić konkretną poradnię, np. taką w której są mniejsze kolejki na NFZ, albo bardziej sprofilowaną pod potrzeby pacjenta.
  • Odpowiedz
@Gregon: Widocznie może to ja spotykałem samych idiotów. Każda kolejna wizyta,kończyła się tą samą śpiewką.
Ma Pan problemy takie i takie dziękujemy do widzenia i odsyłanie do psychiatry bo oni nic więcej zrobić nie mogą.
Żaden psycholog nawet ze mną nie rozmawiał praktycznie. To albo ja jestem tak p----------y,że tylko leki mi pomogą,albo mam takiego pecha.
  • Odpowiedz
Do psychiatry idziesz w pierwszej kolejności i od niego dostaniesz skierowanie do psychologa.
Psychiatra przepisze ci leki, które pomogą ci w codziennym funkcjonowaniu. Dalej podczas wizyty u psychologa będziesz zaglądać do wnętrza własnego "ja" i próbować pozbierać swoje życie do kupy.
Czeka Cię ciekawa podróż. Powodzenia!
  • Odpowiedz
OP: @RubberDiq: ale na pierwszej wizycie u psychiatry będe się całkowicie rozkładał mówiąc o trudnym dzieciństwie po dzień dzisiejszy i wszystkie przykre rzeczy, które mnie spotkały?
Czy tylko mówię, że od wielu lat mam problemy z akceptacją samego siebie, nie widzę żadnego wyjścia z danej sytuacji, wegetuję zamiast żyć, nie umiem być szczęśliwy i ciągle mam wrażenie, że nic się nie zmieni i boję się wychodzić z domu?

Ten
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Na pierwszej wizycie u psychiatry po prostu mówisz co jest grane i lekarz będzie wiedział jakie leki powinien Ci przepisać. Na początek dostaniesz łagodną dawkę. Jeżeli będzie za słaba to dostaniesz większą. Jeżeli za mocna to zmniejszenie dawki lub zmiana leków. Prawdopodobnie dostaniesz coś na wychwyt zwrotny serotoniny bo z tego co mówisz to wygląda na objawy depresyjne. Leki nowej generacji są bezpieczne i nie ma się czego bać.
  • Odpowiedz