Wpis z mikrobloga

wiele rzeczy które ciężko wziąć 1:1

@Christophy: oczywiście że ciężko, bo jeszcze ktoś by pomyślał że to stek bzdur XD
Ale przez setki, tysiące lat ludzie brali je właśnie 1:1 - jako prawda objawiona. Skąd niby wiadomo, że pozostałe części biblii to nie takie "rzeczy które ciężko wziąć 1:1"?

jeśli masz coś konkretnego na myśli to daj znać to może spróbuję się dowiedzieć o co chodzi

@Christophy: bitch please, cała
@DywanTv 10 sekundowy chrześcijaninie...
Brzmienie 2 przykazania boskiego:
Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg Twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą, a czyniący miłosierdzie tym tysiącom tym,
@Kempes: Tak i nie trzeba byc tytanem intelektu, zeby rozumiec to przykazanie. Chodzi o to, zeby nie oddawac czci bozkom np. takim, jak zloty cielec w Starym Testamencie.

Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył.

Tzn. ze nie bedziemy tworzyc sobie,