Aktywne Wpisy
daeun +128
Wszyscy w koło pierdzielą o jakimś mitycznym kryzysie, recesji i spadku jakości życia, ale ja jakoś tego wszystkiego nie zauważam:
- ludzie nadal biorą konsole i Iphony za kilka tysiecy zlotych, widać co jest plusowane na pepperku
- nie liczą się z hajsem i kupują jakieś rarytaski typu łosoś wędzony, drażetki m&ms czy misie Haribo, widzę co wykładają na kasie w biedronce, płacą rachunki po 500-600 zlotych
- oczywiście malboraski za 25
- ludzie nadal biorą konsole i Iphony za kilka tysiecy zlotych, widać co jest plusowane na pepperku
- nie liczą się z hajsem i kupują jakieś rarytaski typu łosoś wędzony, drażetki m&ms czy misie Haribo, widzę co wykładają na kasie w biedronce, płacą rachunki po 500-600 zlotych
- oczywiście malboraski za 25
przemek121 +271
Tak "wierzy" znakomita większość wierzących w jakąkolwiek religię (✌ ゚ ∀ ゚)☞
No jedyne co tam jest prawdziwe to to z izraelitami xD
A czytałeś stary i nowy testament? Ja czytałem. Zdziwiłbyś się ilu zasad religii nie przestrzegasz i to nawet z nowego testamentu.
Jest dużo rzeczy zapisanych dosłownie i wiele rzeczy które ciężko wziąć 1:1, więc jeśli masz coś konkretnego na myśli to daj znać to może spróbuję się dowiedzieć o co chodzi ¯\_(ツ)_/¯
@Christophy: oczywiście że ciężko, bo jeszcze ktoś by pomyślał że to stek bzdur XD
Ale przez setki, tysiące lat ludzie brali je właśnie 1:1 - jako prawda objawiona. Skąd niby wiadomo, że pozostałe części biblii to nie takie "rzeczy które ciężko wziąć 1:1"?
@Christophy: bitch please, cała
Tak, nie ruchałem się jeszcze, jakiś problem? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zawsze i wszędzie mogę zaruchać bo nikt mnie fizycznie nie powstrzyma ¯\_(ツ)_/¯
https://opoka.org.pl/biblioteka/T/TM/zarys_wiary/boze_nakazy_dziesiec_przykazan.html
Brzmienie 2 przykazania boskiego:
Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg Twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą, a czyniący miłosierdzie tym tysiącom tym,
Tzn. ze nie bedziemy tworzyc sobie,