@Yahoo_ ja odpisuję w kontekście tego wpisu, bo po co oceniać wszystkich tą samą miarą. OP kulturalnie odpisał, jak więcej osób zacznie tak odpisywać, lub wszyscy to w końcu coś się zmieni. A posiadanie konta na LinkedIn jest dobrowolne i jego usunięcie też. Nie pasują ci oferty bez nazwy pracodawcy i od razu powinieneś usunąć konto?
@Boquete nie siedzę na linkedinie Ale paranoja to jest. Przecież teksty Typu nie powiem Ci gdzie może byś pracował bo masz wysłać wszystkie swoje dane i dopiero wtedy się dowiesz. S----------e umysłowe sięga zenitu
@Boquete cichy bohater naszych czasow, wyobrazmy sobie ze 80% szukajacych pracy postepowalaby podobnie to w ofercie pracy mielibyśmy wszystko na tacy, nazwe firmy, wynagrodzenie, oraz inne informacje ktore sa tematem tabu u rekroterow
@Yahoo_: raczej tak nie postępuje, ale ten HR to porażka. Wcześniejsza oferta pracy w screenie. Nie napisanie jakie technologie, jakie projekty - a to przecież chce wiedzieć. Warto by było dobrze opisywać obowiązki jaki będę miał na samym początku. A nie że potem się okaże że praca w .. angularze a ja robię przykładowo vue
@Boquete: Każdy ma od niej pełno wiadomości na linkedzie. O ile ona istnieje, a nie jest botem z 3 tekstami które wysyła to jest na tyle zdesperowana że szuka front-endowców nawet wśród osób z gamedevu :D
@Boquete: Przecież napisała FRONTEND DEVELOPERA. To oczywiste, że chodzi o HTML + JS + Angular + C# + Java + C + ASMx86 + COBOL i prawo jazdy kat. C + E, dodatkowym atutem będzie znajomość birmańskiego albo suahili.
@Boquete dobrze! Ja również z nimi rozmawiam jasno i konkretnie, bo to, co niektóre rekruterki uprawiają woła o pomstę do nieba. Moją sztandarową odpowiedzią jest. "Dzień dobry Pani X. Dziękuję za zainteresowanie moim profilem zawodowym. Aby zaoszczędzić Pani i mój czas, proszę o podanie widełków wynagrodzenia na wymienionym przez Panią stanowisku. " 7/10 podaje precyzyjne dane.
Robię to dobrze ?
źródło: comment_QGxhspTHMcOEznhqMzZB1r3l8V0yOR6G.jpg
Pobierzźródło: comment_NUxfN1hZ7ir55VZFHIUiHDXDGxXOxooL.jpg
Pobierz7/10 podaje precyzyjne dane.
źródło: comment_UdQics5hb1FNA1SVOtjpPYvOogDm6lRP.jpg
Pobierz